Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 27. (szombat) - Ákos, Bátor napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Támogasd adód 1%-ával az idén 20 éves KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület!

Te már rendelkeztél vele? Ma azt kérjük, hogy mi legyünk a KÖZ-Pontban, hogy holnap Nálunk Te legyél a KÖZ-Pontban?

KVDÖK adománygyűjtés

A Karcag Városi Diákönkormányzat a virus helyzet alatt is aktívan tevékenykedik. Februárban gyűjtést szervez a karcagi Kóborszívek Állatmenhely részére. A héten elkészültek az adománygyűjtő dobozok és kihelyezésre kerültek a Karcagi Arany János általános iskolába és a Karcagi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kiskulcsosi Általános Iskolai Tagintézményébe valamint az Állati jó falatok állateledel boltba.

METFO III - Bemutatkoztak a tanári szakok a legutóbbi kerekasztal beszélgetésen

A HABIDISZ Megyei Tanulmányi Fórum (METFO) programsorozat III. eseményét tartotta meg. A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma tanáraitól tudhattak meg a diákok hasznos információkat a továbbtanulással kapcsolatban. A körülményekre való tekintettel az esemény ismét online került megrendezésre.

Újból eleséghez jutottak a madarak a februári hidegben

Egy napsütötte, de hideg és fagyos szombati reggelen két debreceni ESC önkéntes és néhány fiatal diák azzal a céllal látogattak ki a Nagyerdőn található Békás-tóhoz, hogy feltöltsék eleséggel a már meglévő madáretetőket. Ezáltal segítve a madarakat táplálni a téli időben is.

A 20 éves születésnapunk jegyében - Interjú Tündik Zsuzsannával

Interjút készítettünk Egyesületünk egyik fontos tagjával, aki több szerepkörben is megmutathatta tudását. A Tündik Zsuzsannával folytatott interjúban Egyesületis múltját ismerhetjük meg 20 kérdésen át. A jövőben több KÖZ-Ponti személlyel is fogunk interjút készíteni, olvassátok azokat is majd.

METFO II. - Terítéken a nemzetközi tanulmányok és a média és kommunikáció szakok

Akármennyire is megállni látszik az élet most, vagy lassan úgy tűnik, hogy már el is felejtjük, hogy milyen volt a normál kerékvágásban élni a mindennapjainkat. Szerencsére, kijelenthetjük azt, hogy ez még nincs így. Mindezt bizonyítja a fiatalok közösséghez való tartozásának és a társaskapcsolatok megtartásának az igénye.

A JNSZDÖK a járványhelyzet alatt sem lazsál!

Most éppen azon dolgozunk, hogy a korlátozások után minél több új taggal tudjuk majd megkezdeni a közös munkát.

Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége – Stáb találkozó

A HABIDISZ a februári stáb találkozóját a körülményekre való tekintettel online felületen tartotta meg, de a lelkes stáb tagok így is nagy létszámban vettek részt a programon.

Újra elstartoltak az angol klubok Szolnokon

Február 8-án megtartásra került az első Angol Klub a szolnoki SZÍNtér Irodában. Februártól kezdve minden hét hétfőjén megrendezésre kerül majd.

„OPEN CAFÉ” TOBORZÁSUNK ELINDULT

A koronavírus helyzettől függően terveink szerint április-május környékén indulna el az Open Café projektünk, melyben együttműködünk az INPRO, Dideas és No Gordio szervezetekkel.

Segítőkész munkával indult el a február a Dorkász Szolgálatnál

Egy borongós, kissé esős szombati napon 3 ESC önkéntes, egy debreceni munkatárs és néhány fiatal diák végzett segítségnyújtó tevékenységet a Dorkász Szolgálatnál. Reggel a buszállomáson gyülekeztek, ahol a jegy megvásárlása után, felszálltak a járműre, és elindultak a Vekeri-tó mellett található Dorcas Camping irányába.

Ismét a Dorkász Szolgálatnál járt a DECI

Lassan rendszeres havi programként tekinthetünk arra, hogy a Debreceni Civilek Önkéntes Programban résztvevő, iskolai közösségi szolgálatot végző fiatalok kilátogatnak a Dorkász Szolgálathoz, és segítséget nyújtanak a szolgálat számára felajánlott élelmiszerek csomagolásában.

OnArrival tréning ESC önkénteseink számára

A Nemzeti Iroda egy egy hetes képzést szervezett, amelyen mind a hét ESC önkéntesünk részt vett.

Miért jó az SZSZBGYIÖK tagja lenni?

Megkérdeztük a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányat stábtagjait és vezetőségi tagjait, hogy mi a véleményük, miért szeretik, miért jó az SZSZBGYIÖK tagja lenni.

Új ESC önkéntesek Nyíregyházán

Február 1-jén hosszú utazást követően megérkezett Nyíregyházára négy új ESC önkéntesünk. Az Európai Szolidaritási Testületet azzal a céllal hozta létre az Európai Unió, hogy a fiataloknak lehetőséget teremtsen arra, hogy saját hazájukban vagy más országokban a közösség érdekeit szolgáló önkéntes vagy szakmai projektmunkákban vegyenek részt.

METFO I. - Kerekasztal beszélgetés

A HABIDISZ idei első kerekasztal beszélgetésének témájául a továbbtanulást választotta.  A jelenlévők megosztott időben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület két munkatársától tudhattak meg információkat az ő egyetemi szakjukról.  A körülményekre való tekintettel az esemény online került megrendezésre.

Plakátkészítő verseny az Iskolai Közösségi Szolgálatról és/vagy az önkéntességről

Számomra az Iskolai Közösségi Szolgálat és/vagy önkéntesség címen hirdet a SZÖSZ (Szolnoki Önkéntes Szolgálat) plakátkészítő versenyt középiskolás Iskolai Közösségi Szolgálatot teljesítő diákok részére, de szívesen várjuk azok alkotását is, akik már teljesítették az ötven órát.

SEL in Action (SiA: Social and Emotional Learning in Action/ Szociális és Érzelmi Tanulás a Gyakorlatban)

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és az OKIDE (Országos KID Egyesület) évek óta jó kapcsolatot ápol. A SEL in Action projekt az OKIDE 5 tagszervezetével valósul meg, melyekben a Sásd és térsége Nonprofit Kft. (Pécs), Változó Világért Alapítvány (Szombathely), Mozgáskorlátozottak Egymást Segítők Egyesülete (Salgótarján), Szociogramm Nonprofit Kft. (Debrecen) és Egyesületünk van bevonva.

Újabb levelező verseny valósult meg SZSZB megyében

A Közösségi FACE-ek élete januárban is izgalmasan zajlott a korlátozások ellenére is, hisz megrendezésre került a harmadik levelező versenyünk, aminek a témája az Utazás volt.

Madáretető feltöltése

Még karácsony előtt a Debreceni Civilek Önkéntes Program révén iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás diákok és az egyesület nemzetközi önkétesei madáretetőket helyeztek ki a debreceni Nagyerdőn található Békás-tó környékén.

Hónap végi erdei szemétszedés

Egy gyönyörű, napsütötte szombati napon a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei, munkatársai, a HABIDISZ néhány tagja és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás fiatalok arra szánták el magukat, hogy a város határát környező erdőbe elmennek szemetet szedni.

"Fogj egy mesekönyvet, és olvass!"

A „Mesesarok” olyan önkéntes tevékenység, amelyben újra kicsit gyerekké válhatsz. Rengetegen töltenek napokat kórházban és gyermekotthonokban, így teljesen elszigetelten élnek ezekben a napokban.

Programsorozatot záró Vitaklub

A HABIDISZ által szervezett Vitaklub záró programja január utolsó hetében valósult meg, amit ismételten online térbe kellett helyezni. A programsorozat az AKE (Alternatív Közösségek Egyesülete) pályázatának köszönhetően jött létre.

Megválasztották a Nemzeti Ifjúsági Tanács JNSZ megyei delegáltját és pótdelegáltját

2021. január 27-én a SZÍN-tér Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megtartott Nemzeti Ifjúsági Tanács Jász-Nagykun-Szolnok megyei ülésén megválasztásra került 2021 delegáltja és pótdelegáltja.

HABIDISZ Vitaklub a Covid-19 középiskolás diákokra gyakorolt hatásáról

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége által 2021. január 21-én valósult meg az év első vitaklubja, melyet online, a Zoom Meeting platformján rendeztek meg 3 moderátor és 13 résztvevő bevonásával. A mostani vitázás témája a Covid-19 volt, figyelembe véve a jelenlegi második hullám intézkedéseit és a fiatalok életére gyakorolt hatását.

A vírushelyzet alatt is zajlik a munka Jász-Nagykun-Szolnok megyében!

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat és a Karcag Városi Diákönkormányzat a héten a megyei iskolák diákönkormányzat elnökeivel vette fel a kapcsolatot.

A vírushelyzetben is aktív JNSZDÖK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat vezetősége online és személyes kapcsolatfelvétellel próbálja tervezni a jövőben megvalósítandó eseményeit.

Idei első kutyasétáltatás az idei első havazás után

A Debreceni Civilek Önkéntes Program keretein belül az iskolai közösségi szolgálaltot végző diákok és a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei iden először, január 16-án, látogattak ki debreceni állatmenhelyre. Az előző napokban esett hó és fagyos időjárás ellenére, napsütéses és kimondottan kellemes időjárás fogadta őket.

Izgalmasan telt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei dökösök kedd délutánja

A vírushelyzet alatt az SZSZBGYIÖK fiataljai sem unatkoztak. Programjaikat, stábtalálkozóikat átrakták a virtuális térbe, ami sok kihívással és rengeteg új lehetőséggel járt.

HABIDISZ Stábtalálkozó 2021-ben

2021. Ígéretesnek hangzik ugye? De hát nincs mese, kicsit még várni kell, hogy vége legyen ennek a nehéz időszaknak, mely fekete foltként kerül majd be a világ történelmébe. De mi célt szolgál a HABIDISZ, ha nem azt, hogy amikor padlóra taszít minket a mostani járvány, akkor összefogjunk és kicsit színesítsük a most szokatlanul szürke hétköznapokat.

Évindító jótékonyság a Dorcas Szolgálatnál

Egy kis adománycsomagolással kezdték meg az évet a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület debreceni ESC önkéntesei és az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok a Dorcas Centernél. Habár egy hideg fagyos szombat reggelre ébredtek, ennek ellenére nem riadtak attól, hogy kilátogassanak a Dorcas Campingbe, és egy jótékony tevékenységgel segítsenek másokon az év első hónapjában.

Újabb madáretetők kihelyezése a Nagyerdőn

Szerencsére az idei tél nem indult nagyon fagyosan, ennek ellenére a Debreceni Civilek csapat az iskolai közösségi szolgálatot végző diákokkal karöltve, úgy döntött, hogy újabb madáretetőket helyez ki a Békás-tó környékén.

Levelezőversenyt valósítottunk meg SZSZB megyében

November folyamán elindítottunk egy online versenyt, amelyre egyéni és csoportos munkákat egyaránt elfogadtunk. A verseny első fordulója lezárult.

Koronavírus alatt is aktív a KVDÖK

A Karcag Városi Diákönkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt online térben szervezi az eseményeit, kezdeményezéseit.

JNSZDÖK a vírushelyzetben

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Diákönkormányzat a vírushelyzetre való tekintettel bevezetett korlátozások miatt online térben szervezi az eseményeit, kezdeményezéseit.

Az SZSZBGYIÖK megtartotta a 2020-as év utolsó programját

A jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartotta meg az SZSZBGYIÖK a 2020-as év utolsó programját december 12-én. A megyei dökösök utolsó programjuk gyanánt elkezdtek hangolódni a közelgő ünnepekre.

Karácsonyi adománycsomagolás

December 12-én a debreceni iskolai közösségi szolgálatot végző fiatalok és önkéntesek már karácsonyi hangulatban szálltak fel a Dorcas Camping felé tartó buszra, ahol a Dorcas Szolgálat munkatársai meleg kávéval és teával várták őket érkezéskor.

Az SZSZBGYIÖK megtartotta a 2020-as év utolsó stábtalálkozóját

A jelenlegi helyzetre való tekintettel online tartotta meg az SZSZBGYIÖK a 2020-as év utolsó stábtalálkozóját december 11-én.

Vöröskereszt Adománygyűjtés

Amikor a magyar ajkú ESC önkéntesek értesültek arról, hogy a Vöröskereszt keres önkénteseket adománygyűjtéshez nagyon megörültek, hisz úgy érezték, hogy tehetnek valami nemes dolgot másokért.

Online stáb találkozó a JNSZDÖK csapatával

A vírushelyzetben is a JNSZDÖK vezetői fontosnak tartják, hogy tartsák a kapcsolatot a stábtagokkal, így december 10-én egy játékos csapatépítést szerveztek, ahol online Honfoglalót játszottak.

Belsős munkamegbeszélést tartott SZSZB megye

December 07-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő munkatársak egy különleges megbeszélést tartottak, ahol a csapatépítés is fontos szerepet játszott.

Napsütötte és vidám kutyasétáltatás

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület francia, olasz, román és német ESC önkéntesei egy csodás délelőtti kutyasétáltatáson vettek részt december első szombatján Debrecenben. Önkénteseink az Európai Szolidaritási Testület 1 éves önkéntes programjában vesznek részt, és több tevékenységünkbe is bekapcsolódhatnek ezáltal.

4. Regionális évzáró online fórum alkalmunk

A 2020-as év Egyesületünk számára is úgy zárult, ahogy az sokaknak zajlott az év nagy részében, rendkívülien. A regionális évzáró fórumunk, mint néhány másik, online valósult meg december 4.-én. Annak ellenére, hogy nem személyesen találkoztunk, hasznosan és tartalmasan tudtuk eltölteni ezt a napot, az év áttekintése mellett információ adásra, interaktív tréningekre és játékokra is sor került.

MikulásGyár adománygyűjtés Szolnokon

A Vöröskereszt ünnepi kezdeményezése a MikulásGyár rászorulók számára. Több évben megszervezték már.IKSZ-es önkéntesekkel együtt mi is besegítettünk, felhívtuk az emberek figyelmét a gyűjtésre, besegítettünk a begyűjtött adományok számbavételénél.

Nemes célt szolgálva indult a decemberi hónap!

Egy remek ötlet kapcsán valósult meg a Békás-tó környéki erdő madarainak táplálása. Madáretető készítésével és kihelyezésével több madár juthat majd eleséghez ebben, a hideg időben.

Szórólapozás a Magyar Vöröskeresztnél Szolnokon

A Magyar Vöröskereszt minden hónap utolsó hétfőjén véradást szervez a szolnoki Agóra épületében, nem történt ez másképp novemberben sem. A diákok lelkesen jelentkeztek erre az alkalomra is.

Karácsonyi Adománygyűjtés a Mozgássérültek JNSZ Megyei Egyesületével

November 27-29. között került megrendezésre a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Mozgássérültek Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Egyesülete által megálmodott karácsonyi adománygyűjtési akció.

Among Us party az SZSZBGYIÖK-el

A koronavírus helyzetre való tekintettel az SZSZBGYIÖK is reagált, így a középiskolák bezárásával egyetemben az ifjúsági vezetők is úgy döntöttek, hogy az elkövetkezendő időkben online tartják meg programjaikat.

Megtisztult az erdő Debrecenben

A Debreceni Civilek Önkétes program keretein belül az önkénteseink november 21-én a Vekeri-tó körüli erdőnek voltak a vendégei. Ennek a napnak a fiatalok igazán lelkesen indultak neki, mivel a Nap csodásan ragyogott és reménykedtek abban, hogy miután összeszedik a hulladékot az erdő is ragyogni fog.

Online képzés valósult meg SZSZB megyében

Egyesületünk egy debreceni egyesület, a CSAT Egyesület felkérésére Szolnokon online térben, Nyíregyházán októberben személyes és novemberben online térben tartott képzéseket motiváció és kulcskompetenciák témákban.
Régebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték