2018. november 13. (kedd) - Szilvia napja van.

Hamarosan indul a 9. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sportnapok, Nyíregyházán

Egyesületünk a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat közreműködésével, valamint a megyei sportszövetségek és egyéb szponzorok jóvoltából idén kilencedik alkalommal szervezi meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Sportnapokat Nyíregyházán, 2018. november 21–23. között.

Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozója 2.0 avagy Co-Operation

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal immáron második alkalommal rendezte meg Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozóját Nyíregyházán, 2018. október 23 - november 3. között, amelynek projekt címe CO-OPERATION, utalva a közösségek együttműködésre, annak fontosságára.

Halloween a FACE-ekben!

Október 31-én a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér szervezésével megrendezésre került a Halloween a FACE-ekben.

4. Jász-Nagykun-Szolnok megyei Sportnapok

Idén 4. alkalommal került megrendezésre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Sportnapok 2018. október 17-18-án, Karcagon, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő általános és középiskolák vettek részt. A program a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület jóvoltából, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) és a Karcag Városi Diákönkormányzat (KVDÖK) közreműködésével valósult meg.

EVS- ahogyan mi látjuk

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megrendezésre került az Erasmus Days 2018 programsorozat részeként az "EVS- ahogyan mi látjuk" elnevezésű kiállítás.

Újra a Külügyi Börzén

Idén 20. alkalommal került megrendezésre a Külügyi Börze a Debreceni Egyetemen, ahol külföldi munkalehetőségeket, tanulmányutakat, szakmai gyakorlatokat és önkéntes programokat ismerhetett meg a hallgatóság.

HABIDISZ - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) idén 2018.09.25-én rendezte meg a Tanévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a debreceni Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön 2 fő a megyei DÖK vezetőségébe.

JNSZDÖK - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2018.09.26-án rendezte meg a Tanévnyitó Közgyűlését. A Közgyűlés a szolnoki Verseghy Ferenc Könyvtárban került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy a megüresedett pozíciók a megyei DÖK vezetésében betöltődjenek.

KVDÖK - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Karcag Városi Diákönkormányzat idén 2018.09.28-án rendezte meg a Tanévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a Karcagi Ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a Karcag Városi DÖK-be három új vezetőségi tag.

SZSZBGYIÖK - Tanévindító Közgyűlés Beszámoló

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2018.09.27-én rendezte meg a Tanévindító Közgyűlését. A Közgyűlés a nyíregyházi Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön 3 fő a megyei DÖK vezetőségébe.

Lezárul egy év

A Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben sor került az EVS szolgálatot teljesítő önkéntesek záró tréningjére és búcsúbulijára.

Autómentes Nap Nyíregyházán

2018. szeptember 18.-án a KÖZ- Pont Ifjúsági Egyesület és a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda közösen képviselte magát a Zöld Kör által szervezett Autómentes Napon, Nyíregyházán.

HABIDISZ Tanszeradomány gyűjtés

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége tanszeradomány gyűjtést szervezett immár második éve a Reménysugár Gyermekotthon és a Gyermekvédelmi Intézmény fiatalja számára az iskolakezdésre. Különböző üzlethelységekbe vittek ki gyűjtő dobozokat, amik egy hónapig voltak kihelyezve, ezen kívül a fiatalok stábtagokkal, munkatársakkal, önkéntesekkel együtt a Kishegyesi úti Tescóhoz települtek ki 4 napon át, hogy minél több adományt tudjanak gyűjteni.

KDT 2.0 avagy Co-Operation Előtalálkozó

Szeptember 14-16. között Nyíregyházán fiatalok Erdélyből, Vajdaságból és Magyarországról találkoztak, hogy közösen beszéljenek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elkövetkező nagyobb szabású rendezvényéről, amely második alkalommal kerül megszervezésre, a Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozójáról (továbbiakban KDT).

Önkéntes menedzsment képzések

Egyesületünk munkatársai a közelmúltban két helyszínen, Nyírbogáton és Szabolcsveresmarton egy EFOP program keretében Önkéntes menedzsmentképzést tartottak. A képzéseken többnyire helyi lakosok vettek részt, akik tenni akarnak településük jobbá tételében, fejlődésében.

Civil Kavalkád Szolnokon

Egyesületünk az előző évekhez hasonlóan idén is képviseltette magát a 2018. szeptember 1-én megrendezett XVI. Civil Kavalkádon Szolnokon, ahol az egyesületünk munkatársai interaktív standdal várták a rendezvényre kilátogatókat.

KÖZ-Pont Piknik És Családi Délután

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület immáron 2. alkalommal szervezte meg Piknik és Családi Napját 2018. szeptember 8-án 14 és 20 óra között Debrecenben a Nagyerdőn!

FACE-ek felújítás

A Szabolcs- Szatmár- Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat és a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér 2018. augusztus 27.-én közösen rendbe tették a nyíregyházi irodát.

Ott voltunk a Youth Voice-on!

A Youth Voice projektet a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány(DIA) tette lehetővé a fiataljaink számára, amiben a tanulhattak a média és tömegkommunikáció működéséről, védettséget szerezhettek az álhírek csapdáival szemben, újságírókkal, kommunikációs szakemberekkel beszélgethettek. A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségéből és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatból vettek részt Bakonybánkba 2018.08.23.-tól 26.-ig.

Tekertünk a Virágkarneválra!

Egyesületünk az idei évben is csatlakozott a debreceni Virágkarnevál Tekerj a karneválra fantázia nevet viselő programjához.

Piknik in the FACE-ek!

Augusztus 18-án megvalósult a nyár utolsó Piknik in the FACE-ek! programja a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Utazás Thaiföldön

2018.07.24-én a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben megrendezésre került az „Utazás Thaiföldön” elnevezésű programunk.

24 órás outdoor tréningen vettek részt diákönkormányzatos fiataljaink!

2018.07.30-08.02. között került megrendezésre idei Outdoor tréning, melyet a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársai szerveztek az egyesületünk által koordinált megyei illetve városi ifjúsági vezetők számára. A tréning bázispontja Panyola volt, ahol már hagyománynak számít éves visszatérésünk.

16. Nyári Ifjúsági Fesztivál

A hétvégével lezárult a Nyári Ifjúsági Fesztivál rendezvény sorozatunk, melyet az Egyesület immáron 16. éve rendez meg Hajdú-Bihar megye számos településén. Az idei évben 2018. június 11. és június 23. között került megrendezésre az esemény. A rendezvény célja, hogy a tanítási év utolsó heteiben számos olyan megyei település bevonására kerüljön, ahol középiskola működik, és vannak olyan aktív fiatalok, akik szeretnék megmutatni tehetségüket, kreativitásukat egy általuk megszervezett program keretén belül.

Vigyél egy könyvet, ments meg egy kutyát!

Második alkalommal került megrendezésre könyves programunk a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, 2018. június 23-án, szombaton.

Idén is megvalósult a Diákakadémia!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület számára megalakulása óra fontosnak tartotta a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2017.06.28-07.02. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

Szolnoki fiataljaink Filmklubjának első alkalma

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat legújabb programsorozata egy szolnoki filmklub életrehívása. Az első alkalom 2018. júnus 22-én valósult meg, mely során az Életrevalók című filmet tekintették meg az érdeklődő fiatalok. A filmet két részletben, 10 perces szünetet közé iktatva vetítették le.

Tudatosan a Pénzügyekben!

A tudatos pénzügyi gondolkozás fontosságára hívta fel a figyelmet a HABIDISZ által megszervezett legújabb Kerekasztal beszélgetés. Az alkalom támogatója az OVB, a beszélgetés felkért vendége pedig Orvos György pénzügyi tanácsadó volt.

Jó hangulatban telt a Sóstói Piknik

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat 2018.június 22-én közösségi Pikniket szervezett. A piknik célja egy közös, csapatépítő program megszervezése volt megyei dökben is aktív fiatalok számára.

Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Rendkívüli Közgyűlése

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége június 7-én Rendkívüli Közgyűlést szervez. A rendkívüli Közgyűlés indokoltsága egy vezetőségi tag megválasztása a megyei diákönkormányzatba, egy megyei DÖK-ös fiatal lemondása miatt.

Karcagi Diák Birkafőző

A Karcag Városi DÖK vezetőségi tagjai május 26-án képviselték magukat a Karcagon idén 5. alkalommal megrendezésre kerülő Diák Birkafőzőn.

Escape Room Nuberu

2018.06.04-én került megrendezésre spanyol Európai Önkéntes szolgálatot teljesítő önkéntesünk szervezésében „Escape Room Nuberu” elnevezésű programunk a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Vegyél egy könyvet, ments meg egy kutyát!

Az alábbi frappáns című programra 2018. május. 29.én került sor a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben Nyíregyházán.

3 Tusa Torna! Mert Mi igazi Hősöket keresünk

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre a 3 Tusa Torna, Tiszafüreden. A sportot és szellemi vetélkedőt egyaránt magába foglaló rendezvényt hagyományteremtő céllal hozta létre egyesületünk.

Fuss a Fényben, Sport és Családi Nap Debrecen

Idén 6. alkalommal került megrendezésre a Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap Debrecenben, a Debreceni Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban.

Fuss a Fényben, Sport és Családi Nap Nyíregyháza

dén kilencedik alkalommal került megrendezésre a Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap, Nyíregyházán a Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI-ben. A rendezvény 2018. május 11-én valósult meg. A rendezvény teljesen ingyenes és mindenki számára nyitott volt.

Önkéntesek Éjszakája

Az országban először Debrecenben rendezik meg az Önkéntesek Éjszakáját. A Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesület szervezi az Önkéntesek Éjszakáját, a Kutatók / Múzeumok Éjszakája rendezvények mintájára 2018 május 18-án, 17 és 22 óra között.
Egy este, ahol is az érdeklődők megismerhetik az önkéntesség különböző területeit és lehetőségeit.

Piknik in the FACE-ek!

2018. május 5-én szervezte meg a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, az idei évben másodjára, a Piknik in the Face-ek elnevezésű programját. A rendezvény egy filmklub keretein belül valósult meg, a Horrora Akadva című filmből vetítettek le részleteket, amit az érdeklődők és vígjáték kedvelők nagyon élveztek.

Kreatív órák

Immáron két éve szervezünk alsó tagozatos diákoknak kreatív órákat/ kézműves foglalkozásokat. Azzal a céllal kezdtünk neki a foglalkozások tartásának, hogy a gyerekek érezzék az alkotás örömét, színesítsük a tanítást.

Fenntarthatósági akciónap a Face-ekben!

2018. április 22.én szervezte meg az Inspi-Ráció Egyesület, valamint a Köz-Pont Ifjúsági Egyesület a Fenntarthatósági akciónapot a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben, Nyíregyházán.

Mindenki Hellózott Nyíregyházán!

2018. április 20-án pénteken szervezték meg sokadik alkalommal a Hello Nyíregyházát, ahol az ifjúsági udvarban mi is bemutatkoztunk. A kitelepülésen egyaránt képviseltük a Köz- Pont Ifjúsági Egyesületet, a Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatot, valamint a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Teret.

Évindító képzés Karcagon

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület 2018. április 13. és 15. között indító képzést szervezett az Egyesület által támogatott Diákönkormányzatok részére. 2018. januárjában és márciusában kerültek megválasztásra az új vezetőségi tagok, a Karcag városi, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei, a Hajdú-Bihar megyei, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Diákönkormányzatok élén.

Slam Poetry a Költészet napján!

2018 április 11-én megrendezésre került Nyíregyházán a Közösségi Face-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben Költészet napja alkalmából a „Slammelj TE is!” cimű rendezvény.

SZSZBGYIÖK 2018. évi Megyei Diákparlament beszámolója

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2018.03.23-án rendezte meg a Megyei Diákparlamentjét. A Parlament a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. Az eseményen közel 70 fiatal vett részt és választotta meg nap végén a megyei dök új vezetőségét.

JNSZDÖK 2018. évi Megyei Diák Fórum beszámoló

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2018.03.21-én rendezte meg a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a megyei dök új vezetősége.

Habidisz 2018. évi Megyei Diák Fórum beszámoló

Hagyományainkhoz híven ebben az évben is megrendezésre került a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Megyei Diák Fóruma 2018. március 20-án, közel 70 résztvevő jelenlétében. Az esemény célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a HABIDISZ új vezetősége.

Karcag Városi DÖK 2018. márciusi közgyűlés beszámolója

2018. március 19-én került megrendezésre a Karcag Városi Diákönkormányzat Közgyűlése, melynek célja volt az új vezetőség bemutatkozása mellett, hogy különböző lehetőségekkel ismertessük meg a résztvevőket.

Közösség Találkozók

Idén első alkalommal kerültek megrendezésre Közösség Találkozóink 2018. március 21-23-a között Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. A találkozó célja elsősorban az volt, hogy a résztvevők megismerhessék egymás munkáját, projektjei, rendezvényeit, közös együttműködést tudjanak kialakítani.

Félévértékelő tréning az EVS önkéntesek számára

EVS önkénteseink félidőhöz értek a szolgálatuk teljesítésében, ezért 2018. március 23 és 25 között egy félév értékelő tréningen vettek részt Sárrétudvariban.

Eurodesk Országos Találkozó

2018. március 12-14 között Budapesten az Európai Ifjúsági Központban tartotta az év első Országos Találkozóját az Eurodesk Magyarország tagjai és koordinációja.