2022. május 17. (kedd) - Paszkál napja van.

Kreatív műhely – ahol segítünk megvalósítani ötleteit!

Szeretne családjának, barátainak, szeretteinek egyedi ajándékot készíteni? Mi segítünk ebben! Nálunk a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesületnél egyedi feliratú, mintájú, bögrét és kitűzőt készíttethet egyeztetést követően. Illetve egyedi kreatív anyagok készítésében is segítünk, plakátok, képeslapok, oklevelek, évkönyvek készítésében.

Szabadulószobák a FACE-ekben

Május 09.-én két párhuzamosan futó szabadulószobát tartottunk meg a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola negyedik osztályos tanulóinak.

Egyesületünk az Európa napon

Május 9.-én Debrecen városában megrendezésre került az Európa nap melyen rengeteg hasznos információt lehetett megtanulni az Európán belüli utazásról, munkavállalásról, önkéntességről, de magáról az Unióról is.

Idén is segítettünk a Nagyerdei Terep maraton lebonyolításában

Május 8-án, vasárnap megrendezésre került Debrecenben a 2022-es Nagyerdei Terep maraton tavaszi futama.

Megvalósult a II. Amatőr Asztalitenisz Bajnokságunk

Május 6.-án második alkalommal valósult meg az ifjúsági irodánkban az Amatőr Asztalitenisz Bajnokság, ahol 12 kezdő/hobbi/amatőr szinten játszó fiatal mérhette össze tudását két asztalon is.

Kézműveskedtünk az idősekkel

Május 4-én, csütörtök délután meglátogattuk a Szent Matróna Görögkatolikus Ápoló-Gondozó Otthon lakóit.

Májusban is vár mindenkit a Debreceni Civilek Önkéntes Program

Sok szeretettel várjuk továbbra is az önkénteseket, illetve azokat diákokat, akik az Iskolai Közösségi Szolgálatos 50 órát teljesítenék.

Önkénteskedtünk a Dorkász Szolgálatnál

Április 30-án, szombat délelőtt elmentünk a Dorkász Szolgálat kemping részére, ahol több tevékenységben is segítettünk.

Motivációs képzéshétvége áprilisban a FACE-ekben

Áprilisban is valósítottunk meg képzéshétvége alkalmat a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Terünkben, melynek témája most is a motiváció volt.

Menedékház Alapítvánnyal való találkozás

A idei évben is ellátogatott hozzánk a Menedékház Alapítvány Budapestről. Ahogyan a tavalyi év folyamán több önkéntessel érkezett a koordinátoruk.

Kézműves foglalkozást tartottunk a Csökkentlátók Otthonában

A tevékenységen a közelgő Anyák napja alkalmából virágos képeslapot készítettünk.

Megvalósult az első, idei SZSZBGYIÖK stábtalálkozó

Április 25-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat új vezetősége megtartotta az első stábtalálkozóját.

Országos Diáktalálkozó Tatán

A tatai Pro Dotis Egyesület, Tata Város Önkormányzata, Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) megrendezte az első Országos Diáktalálkozót április 21-24 között. A találkozó megvalósításához Egyesületünk nyújtott segítséget.

Kézműves foglalkozás a Józsai Közösségi Házban a Föld Napja alkalmából

A Debreceni Művelődési Központ nagy figyelmet fordít arra, hogy megemlékezzen az év jeles napjairól, így hívja fel azokra a közösségek figyelmét, egyben érdekes programokat nyújtson számukra.

Hajdú-Bihar megyei Fórum

Március 23-án az Egyesület és a HABIDISZ (Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége) szervezésében lezajlott a XV. Megyei Diákfórum, ahol megválasztásra került a HABIDISZ új, 6 megyei diákból álló vezetősége.

Megyei munkatársi fórum Nyíregyházán

Április 14-én ismét megrendezésre került nyíregyházán egy megyei munkatársi fórum. A fórumok célja többek között, hogy az elmúlt hónap történéseiről sikereiről, válotoztatndóiról beszélgessünk, hogy az elkövetkezendő hónap programjait átnézzük és nem utolsó sorban persze, hogy egy kicsit szórakozzunk, csapatot építsünk.

DÖK nap a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképzőiskolában

Április 13.-án megrendezésre került egy diákönkormányzati nap a Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolában, amelyet Egyesületünk és a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége is meglátogatott.

DÖK nap a Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikumban

Április 13.-án az olasz önkéntesünk, Cecilia, a külföldi önkéntes szolgálatról és az ESC programról tartott bemutatót a diákok számára a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Technikumban.

A HABIDISZ újabb szabadulószobát szervezett

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) április 13-án, szerdán horror témájú szabadulószobát tervezett a DSZC Brassai Sámuel Műszaki Technikumának DÖK napján.

Szabadulószobáink fehérgyarmati diáknapon

Szabadulószobáinkat nem csak a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben próbálhatjátok ki, hanem ki is települünk velük akár diáknapokra bármely iskolába a megyében. Április 13.-án a Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumba vittünk el két szabadulószoba témánkat is.

Open Café újratöltve

Az Open Café esemény sorozat már elindult az áprilisi hónapban is. Az alkalmon kevesen vettek részt, de annál családiasabban telt.

Húsvétra hangolódás a DECI-vel

Húsvéti kézműves foglalkozást tartottunk a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményében.

Megérkezett hozzánk új erdélyi önkéntesünk

2022. március elsejével érkezett meg hozzánk Gráncsa Ferenc, székelykeresztúri ESC önkéntesünk, aki várhatóan decemberig lesz csapatunk tagja.

Olasz önkéntes tanít Debrecenben

Cecilia Debrecenben önkénteskedik és iskolákban tanítja a fiatalabbakat az olasz és az angol nyelvre.

Áprilisi DECI-s tevékenységek

Folytatjuk a Debreceni Civilek Önkéntes Program önkéntes és Iskolai Közösségi Szolgálatos tevékenységeit.

Open Café Debrecen

Debrecenben az Open Café elnevezésű program sorozat ismét megnyitotta kapuit mindazok számára, akik szeretnek külföldi fiatalokkal ismerkedni és megismerni más kultúrákat.

Open Café esemény sorozat Debrecenben

Az elmúlt évben megrendezésre került az Open Café esemény sorozat, ami Október végén kezdődött és Február végén pedig egy rövid időre bezárta a kapuit. 12 remek alkalmon vehettek részt a fiatalok.

Országos Ifjúsági Fórum

Március 26. szombaton került megrendezésre az V. Országos Ifjúsági Fórum, a Nemzeti Ifjúsági Tanács szervezésében Budapesten.

Megválasztották az új JNSZDÖK vezetőséget

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat vezetőség választása a 2022. március 24-ei Megyei Diák Fórumon lezajlott.

Megyei Diák Fórumot tartott a HABIDISZ

Március 23-án, szerdán került megrendezésre a XV. Megyei Diák Fórum a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2022.03.21-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei termében (4400 Nyíregyháza, Hősök tere 5.), amelyen a megyében lévő iskolák diákjai figyelmesen és aktívan vettek részt.

Nagycsaládos képzés Debrecenben

Nagycsaládos Képzés valósult meg március 21.-én a Debrecen-Széchenyi Kerti Református Gyülekezet Templomában.

Megvalósult az I. Megyei Ifjúsági Bál Nyíregyházán

Március 19-én megrendezésre került a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezésében az I. Megyei Ifjúsági Bál.

Önkéntes kerestetik

Márciusban nagy erőkkel keressük a következő kis csapat ESC önkéntest, Spanyolországból, Portugáliából, Németországból és még sok-sok európai uniós országból Debrecenbe, Nyíregyházára és Szolnokra egyaránt.

Újra disputázott a HABIDISZ

Március 17-én, csütörtökön vitaklubot tartott a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége

A Nemzeti Dalt szavalták a fiataljaink

A HABIDISZ tagjai idén nem akárhogyan ünnepelték március 15-ét.

EYF - European Youth Foundation

Március hónapban elkezdtünk dolgozni a European Youth Foundation meghirdetett pályázatán, amelynek a beadási határideje április 1.

Rendkívüli adománygyűjtés Szolnokon

Március 11-13. között a Vöröskereszt az Auchan áruházzal együttműködve rendkívüli adománygyűjtést szervezett Szolnokon, a jelenlegi konfliktusos helyzet miatt Ukrajnából érkezők számára.

Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Vakok és Gyengénlátók nőnapi eseménye

Március 10-én került megrendezésre a nőnapi ünnepség Szolnokon, amelyre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete meghívott vendégelőadóként fogadta többek között Gráncsa Ferenc ESC önkéntesünket is.

DECI-s tevékenység a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményében tavasszal is

Márciusban is tartottunk foglalkozást a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményének két telephelyén. Március 8-án kedden és 10-én csütörtökön újra kézműves foglalkozást tartottunk az ellátottaknál.

Újabb szabadulószoba valósult meg Nyíregyházán

Március 8-án újabb szabadulószoba valósult meg a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben.

Megyei munkatársi fórum Hajdú-Bihar megyében

Idén márciusban több új taggal bővült Hajdú-Bihar megyei táborunk. 4-en csatlakoztak hozzánk 2 új munkatárs és 2 gyakornok személyében.

Szabadulószobák tömegei a FACE-ekben

2022. március 3.-án az Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium egy hatodikos osztálya jött el hozzánk szabadulószobáinkra.

Madáretetőket raktunk ki a Nagyerdőn

A téli hónapok folyamán több alkalommal is meglátogattuk a Nagyerdőt, ahol madáretetőket helyeztünk ki.

Iskolai Közösségi Szolgálatos tevékenység a FACE-ekben

Március elsején újabb iskolai közösségi szolgálatos tevékenységet tartottunk irodánkban.

DECI-s tevékenység a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményében

Februárban is meglátogattuk a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményét.

Open Café Záróesemény

Február 11-én került megrendezésre az Open Café nevezetű projekt záróeseménye a Fandangó étteremben. Az eseményen bemutatásra került a projekt metódusa céljai, a videók, amiket a partnerekkel (lengyel, spanyol, portugál) készítettünk el közösen, illetve a kézikönyv, ami a projekt szellemi termékeként jött létre.

Megvalósult az első Képzés7vége Nyíregyházán

Február 4-én és 5-én 2 napos képzést tartottunk, melynek témája az együttműködés volt, amely átszövi életünket hol kisebb, hol pedig nagyobb mértékben.

Külföldi önkéntesünk gazdagodott Csiga díjjal

Pár év elteltével az a megtiszteltetés ért bennünket, hogy a 2021-es évi Csiga díjjal egy nálunk önkéntes tevékenységet végzett ESC önkéntesünknek adhattuk át az Év Önkéntese díjat.

Véget ért az ifjúságsegítők "Level App" elnevezésű képzése!

Résztvevőink visszatértek Lengyelországból miután egy hetet töltöttek új készségek elsajátításával az Ukrajnából, Örményországból, Magyarországról, Görögországból, Moldovából és Lengyelországból érkező résztvevőkkel. Partner szervezetünk, a Stowarzyszenie Projektów Międzynarodowych "INPRO" a gyönyörű Rzeszów városában látta vendégül a résztvevőket.