2017. november 23. (csütörtök) - Kelemen, Klementina napja van.

2016-i Önkéntes Fesztiválunk eredményei

Egyesületünk 2016.07.21-25 között szervezte meg az Önkéntes Fesztivált, melyen idén határon túli magyar fiatalok is részt vettek. Érkeztek hozzánk erdélyi, felvidéki, vajdasági fiatalok is a Magyarországon élő diákokon túl. A hét során önkénteseink többféle önkéntes tevékenységet is kipróbáltak, ezen kívül pedig természetesen lehetőségük volt a szórakozásra és csapatépítésre is.

A Fesztivál ideje alatt a fiatalok önkénteskedtek többek között a debreceni állatmenhelyen, szemétszedéssel tettek a Nyír erdő tisztaságáért, ételt készítettek hajléktalanoknak a Bikemaffiánál, illetve egy egész napos családi program valósulhatott meg közreműködésük által a Reménysugár gyermekotthon lakóinak.
Ez utóbbi rendezvényen legnagyobb örömünkre több mint 250 gyermeknek volt lehetősége az önkénteseink által levezetett játszóházak, kézműves foglalkozások és arcfestés kipróbálására.

A program azonban nem véletlenül hordozza a "fesztivál" nevet, igyekeztünk szórakozási lehetőséget is biztosítani a fiataljaink számára a jól elvégzett munkák után. Ennek kapcsán önkénteseink az estéket ismerkedéssel, közös játékkal, meccs nézéssel, interkulturális programokkal tölthették, de a programban szerepelt még táncház és önkéntesség témájú World Café is.