2017. december 11. (hétfő) - Árpád napja van.

KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület - Civil Teaházak

Novemberben ismét megrendezésre kerültek Civil Teaházi eseményeink Debrecenben, Szolnokon és Nyíregyházán. 2014-ben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület kezdeményezésére indult el Debrecenben, Nyíregyházán, illetve Szolnokon. Az egyesület működése óta kiemelt figyelmet szentel a Civil kapcsolataira.

Az esemény célja, hogy egy kötetlen hangulatú beszélgetés keretében - egy tea vagy kávé mellett - egymást jobban megismerjék a résztvevők. Továbbá megosszák egymással projektjeiket, eseményeik időpontjait, akár közös programokban, pályázatokban, fiatalok felkeresésében együtt gondolkozzanak. A Teaházak tematikus témák mentén kerülnek megrendezésre, az eddigi témák az önkéntesség, nemzetközi programok, pályázati, foglalkoztatási lehetőségek, programlehetőségek voltak.
A novemberi eseményeink helyszínéül Debrecenben a Méliusz Juhász Péter Könyvtár – az American Corners, Szolnokon a Verseghy Ferenc Könyvtár, míg Nyíregyházán a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér szolgált.
Az eseményeken civil partnereink, civil szervezetek, szociális és közművelődési intézmények vettek részt. Témáját tekintve a program fő irányvonala egymás programjainak, projektjeinek megismerése volt.