Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. március 25. (hétfő) - Irén, Írisz napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Szólj bele! Régiós nagyköveti találkozó

A hazai Ifjúsági Strukturált Párbeszéd Nemzeti Munkacsoport a Szólj bele! projekt keretében régiós (Észak-Alföld) találkozót szervezett Nyíregyházán 2017. november 29-én, amelynek, első állomásának a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont.

A Szólj bele projekt lényege, hogy párbeszéd jöjjön létre az ifjúságot érintő kérdésekben a döntéshozók és a fiatalok között helyi, nemzeti és európai szinten.
A Nemzeti Munkacsoport célja pedig, hogy a Strukturált Párbeszéd hazai szintű lebonyolítását koordinálja.
A Szólj bele! Régiós nagyköveti találkozón megvitatásra került a Strukturált Párbeszéd jelenlegi témája Ifjúság Európában: mi a következő lépés? Az esemény kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy feltárásra kerüljön az Észak-alföldi Régió fiataljainak helyzete, továbbá alkalmat teremtett a döntéshozók és a fiatalok közötti párbeszéd elősegítésére. Rengeteg izgalmas beszélgetés keretében zajlott a régiós találkozó kezdete. Az eredmények annak a konzultációs folyamatnak a részét képezik majd, ami az EU Ifjúsági Delegáltak közvetítenek a következő EU Ifjúsági Konferencián Szófiában.
Az eseményen közel 40 fiatal és szakember vett részt. A fiatalok többsége közoktatási intézményekből jött, de az összetételüket tekintve rendkívül sokszínűek voltak. A diákok a gimnáziumtól kezdve szakgimnáziumokon át képviseltették magukat, és a véleményüket.Már a Kerekasztal-beszélgetés során rendkívül proaktívak voltak a fiatalok, és bármilyen nem tetszésüket bátran kinyilvánították. A Word Café alatt pedig a résztvevőknek lehetőségük nyílt az elhangzott konzultációs kérdéseket tovább vizsgálni, olyan témakörökben, mint a Hátrányos helyzetű csoportok, területek; Az EU jövője, a Föld jövője; Információ, közélet, közösségi élet - párbeszéd; Munka, jövő, nehézségek.
A szervezésben, és az rendezvény lebonyolításában aktívan közreműködtek a helyi régiós nagyköveteket, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat ifjúsági vezetői, stábtagjai, valamint a KÖZ-Ponti Ifjúsági Egyesület munkatársai.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték