Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. április 25. (csütörtök) - Márk napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Népek Karácsonya a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Térben

A tavalyi Korzó Bevásárlóközpontban megvalósuló programnak 2017. December 22-én Nyíregyházán a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér adott otthont. A Népek Karácsonya elnevezésű rendezvényen 6 ország -Spanyolország, Olaszország, Németország, Grúzia, Bulgária és Románia- karácsonyi és az azt követő időszak szokásai kerültek bemutatásra.

Megtudhattuk, hogy Olaszországban mit esznek karácsonykor, hogy köszöntik a spanyolok az új évet, vagy milyen karácsonyi verseket olvasnak fel a német szülők a gyermekeiknek Szent Este. A jelenlévők egy internetes alkalmazás segítségével, csapatokba szerveződve összemérhették tudásukat a grúziai szokásokról, új információkat szerezve az ország hagyományairól.
Az erdélyi fiatalok egy kérdőívvel készültek, ahol kiderült, hogy ki, mennyi tudással rendelkezik a szomszédos magyar lakta régióról, Drakuláról, erdélyi töltött káposztáról vagy a medvékről.
Az esemény zárásaként a résztvevők kóstolhattak német és erdélyi süteményeket, spanyol rántottát, lasagnét és tiramisut, vagy akár házi készítésű csokoládét is.
Érdekességek, ételek, játék és az elengedhetetlen fergeteges hangulat. Erről szólt a Népek Karácsonya!

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték