2018. augusztus 21. (kedd) - Sámuel, Hajna napja van.

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetségének Félévindító Közgyűlése

A Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége 2018. január 23-án rendezte meg Félévindító Közgyűlését a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium Dísztermében. A HABIDISZ prezentálta azokat a programokat, eseményeket, amelyeken az elmúlt félévben részt vettek, illetve azokat is, amelyek a közeljövőben fognak megrendezésre kerülni. Külön megemlítendő, hogy a HABIDISZ elnöke, Tóth Edina vezette le az egész programot, s jeleskedett, mint felkonferáló.

A SZÍNEZŐ program is bemutatásra került, amely egy óvodapedagógusok által létrehozott projekt, mellyel az óvodai pályát kívánják népszerűsíteni a fiatalok körében. A prezentációt Szőllősi Tamás tartotta. (https://www.facebook.com/szinezodebrecen/)
Továbbá a Magyar Református Szeretetszolgálat keretein belül egy projektet is bemutattunk, ami ingyenessé teszi a jogosítványt, valamint nyelvi kurzust ajánlott fel, cserébe pedig önkénteskedni kell. (http://jobbadni.hu/onkentessegszemelyreszabva/)
A program végén a HABIDISZ tagjai kiscsoportos beszélgetésre ültek össze a résztvevőkkel.