2024. március 29. (péntek) - Auguszta napja van.

Húsvét 2024

JNSZDÖK 2018. évi Megyei Diák Fórum beszámoló

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) idén 2018.03.21-én rendezte meg a Megyei Diák Fórumát. A Fórum a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. A nap legfontosabb célja volt, hogy megválasztásra kerüljön a megyei dök új vezetősége.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület megnyitója után Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum mutatkozott be. Az előadás során a résztvevők betekintést nyerhettek a Szolnoki Szolgáltatási SZC munkájába, valamint a Centrum által koordinált iskolákkal is megismerkedhettek. Jász-Nagykun-Szolnok megyei Iparkamara bemutatója által a résztvevő fiatalok megismerhették az Iparkamara szolgáltatásait, célcsoportjait.
Bemutatkozott a SZÍNtér Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, említésre került az Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítésére a SZÖSZ program, illetve a Megyei DÖK és Egyesület által szervezett programokról is szó esett – Fuss a Fényben, 3 Tusa Torna.
A nap zárásaként a megjelentek műhelymunkában 2 téma közül választhattak.
Ez egyik csoportmunka alatt a Festiwork nevű szervezet által nyújtott lehetőségek lettek bemutatva, aminek keretein belül van lehetőség a diákoknak nyári külföldi fesztiválokon diákmunkábna dolgozni, segíteni.
A másik műhelymunka során a diákok kéréseket fogalmazhattak meg a JNSZDÖK felé, ill. egymással is tudtak egyeztetni a diákönkormányzatok lehetőségeiről, együttműködésekről, új ötleteket, példákat is hallhattak.

A JNSZDÖK megválasztott új vezetősége:

• Kocsis Petronella Alíz (elnök) – Szolnoki Szolgáltatási SzC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
• Deák Szabolcs – Szolnoki Szolgáltatási SzC Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma
• Szalai Dóra – Szolnoki Szolgáltatási SzC Vásárhelyi Pál Közgazdasági, Egészségügyi és Idegenforgalmi Két Tanítási Nyelvű Szakképző Iskolája
• Vigh Fanni – Szolnoki Szent-Györgyi Albert Általános Iskola
• Boldog Martin – Szolnoki Műszaki SzC Baross Gábor Gépipari, Közlekedési, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
• Forrás Péter – Szolnoki Műszaki SzC Jendrassik György Gépipari Szakgimnáziuma

Ezúton gratulálunk a megválasztott vezetőségi tagoknak.