Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. május 26. (vasárnap) - Fülöp, Evelin napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

SZSZBGYIÖK 2018. évi Megyei Diákparlament beszámolója

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat (SZSZBGYIÖK) idén 2018.03.23-án rendezte meg a Megyei Diákparlamentjét. A Parlament a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalában került megrendezésre. Az eseményen közel 70 fiatal vett részt és választotta meg nap végén a megyei dök új vezetőségét.

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület megnyitója után bemutatkozott az OTP Fáy András Alapítvány által működtetett Oktatási Központ, mely helyileg Nyíregyházán található. Központjukban van lehetőség képzésekre és tréningekre, melyek teljesen ingyenesen vehetőek igénybe. A tréningek témájukat tekintve is változatosak, az önismerettől kezdve a tudatos pénzzel való gazdálkodásig. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Iparkamara által a résztvevő fiatalok megismerhették az Iparkamara szolgáltatásait, célcsoportjait.

Bemutatkozott a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér, említés került az Iskolai Közösségi Szolgálat teljesítésére a KÖSZ programon keresztül, illetve a Megyei GYIÖK és Egyesület által szervezett programokról is szó esett – Fuss a Fényben, 3 Tusa Torna.
A vezetőségi tag jelöltek ezután bemutatkoztak és elmondták, hogy mi motiválta őket, hogy jelentkezzenek a vezetőségbe.
A napot műhelymunkákkal zártuk, ahol a fiatalok 4 téma közül választhattak: - Festiwork nevű szervezet által nyújtott lehetőségek lettek bemutatva, aminek keretein belül van lehetőség a diákoknak nyári külföldi fesztiválokon diákmunkában dolgozni, segíteni. - Inspi-Ráció Egyesület is bemutatkozott, akik a jövőtervezés fontosságára hívták fel a figyelmet és beszélgettek az ebben a csoportban lévő fiatalokkal. - A harmadik lehetőség, amit választhattak a tanulók, a debreceni Amerikai Kuckó volt, ahol amerikai tanulmányi, ösztöndíj lehetőségekről tartott beszámolót a vezető. - Az utolsó műhelymunka során a diákok kéréseket fogalmazhattak meg a SZSZBGYIÖK felé, ill. egymással is tudtak egyeztetni a diákönkormányzatok lehetőségeiről, együttműködésekről, új ötleteket, példákat is hallhattak.

Az SZSZBGYIÖK megválasztott új vezetősége:

• Szoták Regina (elnök) – Nyíregyházi SZC Zay Anna Egészségügyi, Informatikai Szakgimnáziuma és Kollégiuma
• Fórizs Anett (alelnök) – Nyíregyházi SZC Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium
• Bakos Gréta – Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium
• Kóka Cintia – Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskola
• Péter János – Nyíregyházi SZC Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma
• Kócs Máté – Nyíregyházi SzC Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola

A megválasztott vezetőségnek eredményekben gazdag évet kívánunk!

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték