Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. augusztus 25. (vasárnap) - Lajos, Patrícia napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Idén is megvalósult a Diákakadémia!

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület számára megalakulása óra fontosnak tartotta a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2017.06.28-07.02. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

A második Diákakadémia három fő küldetést tűzött ki céljául. Az első a 3 megyei diákönkormányzat vezetőinek motiválása. A második a célunk a releváns, felhasználható és gyakorlati tudás átadása. Valamint nem utolsó sorban a harmadik célunk a fiataloknak való fejlődés nyújtása volt.

Az itt lévő fiatalok minden nap egy-egy témához kapcsolódó képzésen illetve műhelymunkán vettek részt, ezáltal betekintést nyerhettek a forrásteremtés rejtelmeibe is. Megismerhették az emberi jogokat és a diákjogokat is. Valamint bővíthették tudásukat abban, hogy hogyan is kell egy képzést/tréningeket megtartani, illetve milyen lépései vannak egy projektnek. Az utolsó nap pedig nagy szerepet kapott a disputa művészete, ahol megismerkedhettek a vitázás művészetével.

Az Akadémia során fontos figyelmet szenteltünk a sportra, ennek köszönhetően minden nap volt egy kis mozgásra lehetőségük. A sporton belül pedig kiemelt hangsúlyt kapott a tánc, mert az 5 nap alatt a fiatalok az Egyesület munkatársaival közösen egy saját koreográfiát is betanultak az Abba zenekar híres zenéjére.

Természetesen volt lehetőség a kikapcsolódásra is: a településen működő Vizi foci pálya annyira megtetszett a fiataloknak, hogy a hét folyamán két alkalommal is meglátogattuk a pályát.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték