Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. június 20. (csütörtök) - Rafael napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Ott voltunk a Youth Voice-on!

A Youth Voice projektet a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány(DIA) tette lehetővé a fiataljaink számára, amiben a tanulhattak a média és tömegkommunikáció működéséről, védettséget szerezhettek az álhírek csapdáival szemben, újságírókkal, kommunikációs szakemberekkel beszélgethettek. A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségéből és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzatból vettek részt Bakonybánkba 2018.08.23.-tól 26.-ig.

Ez a négy nap nagyon tartalmasan telt, nagyon sok mindent tanultak és tapasztaltak meg. Mint ahogy a program neve is hangzik „ Youthvoice”- a fiatalok hangja. Részt vettek egy szimulációban, ami nagyon összesűrítve tartalmazott egy népszavazást, ami egy kis város egész lakosságát érintette. Itt a saját bőrükön tapasztalhatták meg, hogyan tudják érvényesíteni a véleményüket, milyen formában adják az emberek tudtára a véleményüket. Illetve légyeges pont volt az is, hogy a kritikus gondolkodásról sokat tanultak. Ezen kívül fontos, hogy egy adott dolognak több aspektusát is szemügyre vegyék, hogy megkapják a teljes, valós képet egy adott ügyben, témában. World Cafén vettek részt, ahol újságírókkal, szakemberekkel beszélgethettek. Kisebb csapatokban tanulhattak különböző témákban, mint például interjúztatás, kérdőívek készítése, álhírek felismerése, kutatás menete.

A „tanuláson” kívül rengeteg kulturált szórakozásban volt részük. Egy estére ők lehettek a galaktikus tőzsde elszánt brókerei. Majd az ott megszerzett pénzt elkölthettek a DIA munkatársai által készségesen felajánlott tárgyakból rendezett aukción. Óriási tábor tűz mellett sütögették meghitten a vacsorájukat, miközben élettörténeteiket regélték egymásnak. Sok új barátságot kötöttek, ill. a meglévőket mélyítették.

A fiatalok rengeteg élménnyel és tudással felvértezve tértek haza és kezdtek bele a kutatási témájukba és készen állnak a kihívásra. Ezen tábor tagjaival, pedig márciusban újra találkozunk!

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték