Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. december 8. (vasárnap) - Mária napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozója 2.0 avagy Co-Operation

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület együttműködve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzattal immáron második alkalommal rendezte meg Kárpát-medencei Diákönkormányzatok Találkozóját Nyíregyházán, 2018. október 23 - november 3. között, amelynek projekt címe CO-OPERATION, utalva a közösségek együttműködésre, annak fontosságára.

A program és a projekt célja az volt, hogy a Kárpát-medencében (határon innen és túl) működő magyar diákönkormányzatok/diáktanácsok találkozásának helyet teremtettünk, ahol megismerkedhettek egymással és egymás tevékenységeivel. Ezen felül, egy platform létrehozásán dolgoztunk, amely segíti a diákönkormányzatok tagjait képességeiknek és készségeiknek fejlesztését tréningek és tapasztalatcserék által, hogy a munkájukban, a közéletben, későbbiekben a munkaerőpiacon, a jövőben jobban tudjanak érvényesülni.

A program résztvevői Kárpát-medencében működő diákönkormányzatok/diáktanácsok tagjai, 14-18 éves középiskolás diákok voltak. A programban partnerünk a MAKOSZ- Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (Románia), IFIX Egyesület (Szerbia) és a Tompa Mihály Református Gimnázium (Szlovákia), illetve helyi magyar oktatási nyelvű középiskolák. Az eseményen a résztvevők és a szervezők létszáma
megközelítőleg 70 fő volt.
Az esemény keretében a résztvevők több mint, egy hetet töltöttek Nyíregyházán, ahol megismerkedtek a település ifjúsági életével, különböző
tájékoztatásokon és szabadidős programokon vehettek részt.

A találkozó az ERASMUS+ Program, a Tempus Közalapítvány, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzat, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat támogatásával valósult meg.

A KDT helyszíne a Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium (Nyíregyháza, Széchenyi utca 29.) volt, ahol a résztvevők megszálltak, valamint a foglalkozások, szekciómunkák zajlottak.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték