Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2019. november 14. (csütörtök) - Alíz napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Suli Fórum Dök Elnököknek és Félévindító Közgyűlés Debrecenben

A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) 2019.01.29-én szervezte meg Félévindító Közgyűlését, mely idén egy új programmal társult, mely „Diák Fórum Dök Elnököknek” címet viseli. Mindkét programnak a Belvárosi Közösségi Ház biztosított helyszínt.

A délelőttben megvalósuló Suli Fórum Dök Elnököknek című program célja a megyében működő iskolák diákönkormányzati elnökeinek összehívása volt fókuszálva az ismerkedésre, tapasztalat cserére. Mindezen túl pedig ismereteket is szerezhettek a diákjogokról.
A diákjogi előadás az iskolai diákönkormányzatok egyik alapvető célját, a diákok érdekképviseletét kívánta segíteni, megismerve a pontos jogszabályi hátteret a diákok kötelezettsége és jogai tekintetében is. A diákjogokról szóló előadást dr. Marosi István jogász tartotta meg.
A diák fórum második felében a diákoknak lehetősége volt több kerekasztal beszélgetésen is részt venni, melyek célja a tapasztalok cseréje és együttműködések generálása volt.
Az ezt követő Közgyűlésre 14:00-16:00 még számos diákképviselő érkezett a megyéből.
A Közgyűlés elején megnyitót mondott a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület elnöke, Gyulavári Attila Zsolt, valamint a HABIDISZ elnöke Bodnár Zsigmond.
A diákönkormányzatos fiatalok beszámoltak azon a programokról, képzésekről, amelyeken részt vettek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által, illetve amiket ők maguk szerveztek.
Az alkalom során mindezen túl ismertetésre kerültek a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által nyújtott lehetőségek is iskolai közösségi szolgálat és önkéntes programokban való részvétel tekintetében, valamit a külföldi önkénteseik által tartott foglalkozások is.
A Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzat Szövetségnek éves vezetőség választása március végén lesz, így a DÖK iránt érdeklődő fiataloknak lehetősége lesz bekerülni a HABIDISZ vezetőségébe. A vezetőségbe való pályázati felhívást és a jelentkezéshez beküldendő adatlapot az iskolák diákönkormányzatot segítő pedagógusai február hónapban fogják elektronikus úton megkapni a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségétől.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték