2019. szeptember 17. (kedd) - Zsófia napja van.

10. Fuss a Fényben! Sport és Családi Nap Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat valamint a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület immáron tizedik alkalommal szervezi meg a már hagyományos Fuss a Fényben! Sport és Családi Napját Nyíregyháza.
A helyi program legfontosabb célkitűzése a hátrányos helyzetű emberek, főként fogyatékkal élők számára egy olyan integrált nap szervezése, amelyben együtt lehetnek egészséges társaikkal. A cél a tudat, szemlélet formálása, hogy együtt igenis könnyebb és egymást
segíteni kell.

A rendezvény teljesen ingyenes és mindenki számára nyitott. A programban helyet kapnak tehetséges művész fiatalok és művészeti csoportok a színpadon, köztük fogyatékkal élő fiatalok is. A kézműves sátrakban, gyermek játszóházban arcfestés és kreatív foglalkozások
várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. A napban kiemelt helyen szerepel a sport, ami egy futóversenyben és egy úgynevezett örömfutásban fog megjelenni.
Továbbá az idei évben is a kitelepülő civil szervezetek színes és interaktív tevékenységei várják majd a kicsiket és nagyokat egyaránt. (Pl: Omnis Alapítvány, Zöld Kerék Alapítvány, Vakok és Gyengénlátók Egyesülete, Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoport, Móricz Zsigmond Könyvtár, Mediball Egyesület)

A program időpontja:
2019. május 10. 10 és 13 óra között
A program helyszíne:
Bárczi Gusztáv Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI.