2019. július 21. (vasárnap) - Dániel, Daniella napja van.

IV. Diákakadémia

A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület számára megalakulása óra fontosnak tartotta a diákok és fiatalok képzését, hogy a velünk kapcsolatba kerülő fiataloknak megadjuk a lehetőséget önmaguk fejlesztésére. Erre jó példa a 2019.06.24-06.28. között tartott Diákakadémiánk, mely Létavértesen a Jurta táborban került megrendezésre. Az öt napos programon az Egyesület által támogatott három megyei diákönkormányzat és egy városi diákönkormányzat vezetőségi tagjai vettek részt.

Az immáron negyedik alkalommal megszervezett Diákakadémia három fő küldetést tűzött ki céljául, ezek a gyakorlati tudás átadása, kompetencia fejlesztés és egyéni célok megjelölésében való segítségnyújtás volt.

Az itt lévő fiatalok minden nap egy-egy témához kapcsolódó képzésen illetve műhelymunkán vettek részt. A második nap során az "Örökségnapon" korábbi, náluk idősebb, illetve felnőtt diákönkormányzatos fiataljainkkal találkozhattak és volt lehetőségük velük ismerkedni, beszélgetni. A harmadik nap során többek között ismereteiket bővíthették a diákönkormányzatiságról, diákjogokról. Később pedig figyelmet fordítottunk az önismeretre, és a szociális kompetenciák fejlesztésének fontosságára is.

Az Akadémia során fontos figyelmet szenteltünk a sportra, ennek köszönhetően minden nap volt egy kis mozgásra lehetőségük. A sporton belül pedig kiemelt hangsúlyt kapott a tánc, mert az 5 nap alatt a fiatalok az Egyesület munkatársaival közösen egy saját koreográfiát is betanultak az Abba zenekar híres zenéjére.