Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

A HABIDISZ bemutatja: VitakultÓra

Február 24-én délután a HABIDISZ vezetőségi tagjai egy vitadélutánt szerveztek kortársaik számára, amelynek a debreceni Újkerti Közösségi Ház adott otthont. Az eseményen több, mint egy tucat diák vett részt. A VitakultÓra névre keresztelt alkalom keretein belül a fiatalok betekintést nyerhettek a vitázás kultúrájába.

A vitadélutánt természetesen egy szakmai disputa felkészítés előzte meg, amelyet a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület tartott a diákönkormányzat vezetőségének. Persze egy alkalom nem elegendő ahhoz, hogy mindent szükséges tudást elsajátítsanak, de elég alaptudást szereztek meg ahhoz, hogy a vitázás struktúrájára alapozva bemutassák az érdeklődőknek, hogyan érvelhetnek saját álláspontjaik mellett. Az eseményt megelőző képzés nagyban hozzájárult a foglalkozás sikeréhez. A diákok aktívan részt vettek minden feladatban, jól átgondolt érvekkel próbálták meggyőzni társaikat a saját elképzelésükről. A HABIDISZ tagjai arra törekedtek, hogy minél inkább felkeltsék a résztvevők érdeklődését, így figyelembe vették, hogy olyan hipotéziseket sorakoztassanak fel, amelyek mellett mindenki állást tud foglalni.
A négysarkos vitán kívül a szervezők gondoskodtak arról is, hogy a megjelentek egy csapatként is kipróbálhassák magukat, egy közös döntés meghozásával. Emellett egy másik népszerű játék kapcsán kiderült, ki mennyire előítéletes és mennyire dönt szimpátia alapján. A diákok rádöbbenhettek, hogy apró részletek elhallgatása mennyiben tudja befolyásolni a döntéseiket és előítéleteiket.


Összegzésképpen elmondható, hogy a foglalkozás elérte célját, a diákok visszajelzései alapján a délután hasznosnak bizonyult, a lezárás során a résztvevők elégedettségüket fejezték ki és elmondták, remélik a jövőben még lesz ilyen esemény.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték