Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Szabadulószoba a varázslatos világból

Szinte már hagyománnyá váltak a Szabolcs Szatmár Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat fiataljainak szervezésében megvalósuló szabadulószobák. Idén ez az esemény február 16-ára, egy szép vasárnapi délutánra esett, az esemény helyszíne a Közösségi FACE-ek Ifjúsági Iroda és Közösségi Tér volt.

Részt venni egy szabadulószobán igen csak izgalmas, viszont ezt megszervezni még nagyobb izgalmakkal jár. Az ötlet egy vezetőségi alkalmával fogalmazódott meg, megvalósításában rengeteg szorgos kéz vett részt.

Az esemény létrejötte előtt már jóval kialakult a szervező csapat, amely lelkes vezetőségi tagokból, stábtagokból és magyar ajkú önkéntesekből ált, hétről hétre egyre több munkát fektettek bele, hogy az egyesület munkatársainak élményekkel gazdag játékot nyújtsanak, hiszen ezen szabadulószobának a célcsoportja az egyesület munkatársai voltak.

A szabadulószoba témája a varázslatos világ volt. A résztvevők a helyszínre érkezésükkor még nem tudták, mi vár rájuk, csak azt tudták, hogy csak akkor tudnak újra kijutni a szobákból, hamár minden akadályt leküzdöttek. A játék kezdetekor kezükben kaptak egy lapot, amin ismertették velük a témát és az útvonalat, mindenki bebújhatott a saját varázslatos hősének „jelmezében”. Ezt követően egy rejtvénnyel gazdagodtak, amit a játék végéig kellett kitöltsenek a csapattagok. Az első állomásnál egy számkombinációt kellett kitaláljanak, segítségükre az UNO kártyák voltak, erre a következőkben szükségük volt, hiszen az a kód nyitotta a laptopot. A csapatnak lehetősége adódott az embertől eltérő tudásra is, hiszen tojásokat kellett keltsenek és sikerült is nekik. Az utolsóelőtti állomásnál Harry Potter, Szemfényvesztők és Óz, a csodák csodája című jelenetekből kellett hangokat felismerniük, képeket azonosítani filmekhez, illetve jelenetekhez, itt már a laptophoz szükséges kódjukat is fel kellett használniuk, a gyilkos is ebben a teremben derült ki. Utolsóként pedig mindent tudásukra szükség volt, hiszen Harry Potterből kaptak kérdéseket.

A csapat sikeresen kiszabadult, csak néhány perccel lépték túl az időkeretet. A játék során a csapattagoknak sikerült igazi csapattá kovácsolódniuk.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték