2020. augusztus 12. (szerda) - Klára, Letícia napja van.

Beszélgetős klubunk témája ezúttal a filmek és sorozatok világa volt

Hétfőn megvalósult a második online Conversation Clubunk is. Az program ezúttal is a Google Hangouts alkalmazás segítségével valósult meg. A beszélgetésen ott volt mind a négy debreceni ESC önkéntesünk, egy gyakornokunk és három külsős résztvevő is.

A beszélgetés témája ezúttal a filmek és sorozatok világ volt. Filmnézési szokásokról és egyéni preferanciákról esett szó. Populáris filmek kerültek kivesézésre, illetve eddig kevésbé ismert alkotások láttak napvilágot. A beszélgetésből természetesen nem hiányozhatott a Marvel vs. DC örökös harcának kibeszélése sem. A két ellentábor pedig most is ékesen képviseltette magát. Kiderült az is, hogy, szégyen vagy nem szégyen, van-e köztünk olyan, aki nem látta a mára már kultikusnak számító Star Wars filmeket. Szóba került az is, hogy vajon az Így jártam anyátokkal és az Agymenők c. sorozatok egyáltalán mennyire tartoznak a kulturális alapműveltségünkbe. Beszélgettünk az orosz filmipar lefelé ívelő karrierjéről és a magyar filmgyártás kellemesen javuló tendenciája is górcső alá került.
A másfél órás beszélgetés jó hangulatban telt el. A résztvevők között általános derültséget okozott az, amikor megtudtuk, hogy Törökország elkészítette a saját Star Wars filmjét, amiről még maga George Lucas sem tud. Reméljük a következő alkalommal is hasonlóan érdekfeszítő beszélgetéseket tudunk folytatni.