Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Online filmklub? Igen!

Május 27-én sikerült megrendezni az első, Online Movie Night névre keresztelt filmklubot, amelynek keretein belül egy nem szokványos filmalkotást tekinthettek meg a résztvevők, majd ezt követően egy „kerekasztal” beszélgetésen is részt vehettek. A beszélgetés angol nyelven zajlott, mivel a résztvevők között a Debrecenben tevékenykedő külföldi ESC önkéntesek is jelen voltak.

A választott film David Fincher Játsz/ma (The Game, 1997) című alkotása volt, amely műfaji besorolás szerint egy misztikus thriller, amelynek alapját az képezi, hogy a főszereplő a játék közben fordulatos, nem mindig veszélytelen kalandokba keveredik.
A beszélgetés során kiderült, hogy nem is annyira karakterközpontú filmről van szó, inkább a játszma kapja a főszerepet a filmben, mint ahogy az a címből is kiderül. Természetesen a játék csak abban az esetben lehet hiteles, ha egy olyan szereplő életének válik a részévé, mint a Michael Douglas alakította Nicholas Van Orton. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a csavaros történet rejteget magában némi izgalmoat, de a komikum is fellelhető benne.
A végkifejlet volt, akit meglepett, volt, aki egy tragikusabb befejezést várt és olyan is volt, aki szerint elég abszurdra sikerült a lezárás. A másfél órás diskurzus ezúttal is a Google Hangouts alkalmazáson keresztül valósult meg. Bár a filmalkotás elég komoly problémákat feszeget, a résztvevőknek sikerült egy kis humort és vidámságot is belecsempészni a beszélgetésbe, így összességében az esemény jó hangulatban telt.
Ennek reményében talán a júniusi hónapban is számolhatunk egy filmklubbal.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték