Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Újból egy sikeres Diákakadémiával nyitottuk a nyarat!

Örömmel jelenthetjük ki, hogy a kezdeti bizonytalanságok ellenére KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársai idén is újra megrendezhették az immáron több éves hagyománynak örvendő Diákakadémiát. A képzésünk Július 22-26. között valósult meg, a helyszínt pedig a debreceni Vekeri-tó közelében lévő Dorcas kemping biztosította.

A Diákakadémiát megelőző napra meginvitáltuk a leköszönt ifjúsági vezetőinket, hogy így pótoljuk számukra a márciusban elmaradt Zárótréninget. A hétfői napunk így kellemes visszaemlékezésekkel és történetmesélésekkel telt. A diákok a nap végén egy évkönyvvel gazdagodtak, majd a jelképes ballagás után a jól megérdemelt „diplomát” is kézhez kaphatták.
Az volt ifjúsági vezetők távozásával pedig rögtön meg is érkezett az utánpótlás, így a 19 újonnan megválasztott fiatallal kezdetét is vehette Diákakadémia. Az örökségnapon volt megyei vezetőségi tagok mutatkozhattak be és egy „forgószínpad” elnevezésű blokkon szakmai és személyes tapasztalatok megosztására is lehetőség nyílt. A hét további részeiben pedig különböző szakmai blokkok segítségével zajlott a munkatársak által vezetett felkészítés és a csapatépítés is. A kommunikáción át, a csapatmunkán keresztül egészen az együttműködés fontosságáig érintettünk témákat. A fiatalok arról is tájékozódhattak, hogy hogyan érdemes célokat kitűzni maguk elé, illetve a döntéshozatallal kapcsolatos problematikákra és megoldásokra is rálátást nyertek. A fiatalok megismerkedhettek a szociális és életviteli kompetenciákkal is, majd egy kivételesen nehéz feladat után nem kevesen a könnyeiket törölgetve állapították meg, hogy bizony nehéz mindig helyes döntést hozni. A diákoknak arra is rá kellett jönniük, hogy meglepően nehéz feladat lehet csak észérvekkel vitázni, és hogy az egymás meghallgatása minden esetben a közös munka alapjait kell képezze.
A képzéshetünket egy félnapos feldolgozás és értékelés zárta le. Az élmények megosztását követően pedig időt fordítottunk az új csoportképek és egyéni fotók elkészítésére is. A könnyes búcsút követően minden ifjúsági vezető öleléssel és jó szavakkal köszönt el egymástól. Az következő találkozás azonban nincs messze, ugyanis július végén már mindenki újul erővel és egy csapatként vághat neki a Panyola Outdoor képzésünknek.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték