Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Szikrázó napsütés és boldog kutyák vártak ránk Debrecenben

A Debreceni Civilek program keretei belül ismételtem részt vettünk az "Együtt az Állatokért" Állatvédő Közhasznú Egyesület hétvégi programján, ahol bár kis létszámmal, de annál nagyobb lelkesedéssel várták az önkénteseink, hogy egy kiadós sétával feldobják a menhely kutyáinak a napját.

Szikrázó napsütéssel indult a nap, vagyis az időjárási körülmények is kiválóak voltak, egy kiadós sétához a szabadban. Munkatársunk, Szufelják János már az odaúton felkészítette az önkéteseinket, hogy mire számíthatnak, akik még a buszon elmesélték, hogy mindketten szeretik a kutyákat. Kristófnak jelenleg is van egy labrador kutyája otthon, Bálintnak pedig volt korábban egy kuvasza.

Miután leszálltak a buszról és közeledtek a menhely felé már messziről hallották a kutyák ugatását, és amikor megérkeztek egyből kiderült, hogy miért ilyen hangosak az állatok, mivel az önkénteseinken kívül mások is úgy döntöttek, hogy ezen a szombati napon kimozdulnak és megsétáltatnak egy-egy kutyát. De mielőtt megkapták volna az ebeket, azelőtt Imre a helyi egyesület munkatársa körbevezette őket, és mesélt a menhelyről és a jelenleg bentlakó kutyákról.

A rövid kis túra után pedig mindenki megkapta az aznapi sétapartnerét. Lévén mindhárman tapasztalt kutyatartónak számítanak, így Imre egy kicsit izgágább kutyákat hozott ki a kennelből. Bálinthoz Zápor kerül, Kristófhoz Tritikálé míg Jánoshoz Leo. A kutyák már nagyon izgatottak voltak, alig tudták kivárni az indulást, azért a séta elején határozottan meg kellet fogni a pórázt, hogy el ne húzzák az őt sétáltatót. Szerencsére, néhány percen belül teljesen lenyugodtak a kutyák, és át tudták engedni magukat a séta örömének. Ráadásul, Tritikálé és Leo a jó időjárásnak köszönhetően még a helyi vízfolyásban is megmártózott. A séta körülbelül 40-45 percig tartott, majd a kutyák visszakerültek a szálláshelyükre. Az önkénteseink elmondása szerint nagyon élvezték a sétáltatás, és máskor is jönnének.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték