Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. január 21. (csütörtök) - Ágnes napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Anna Lindh Foundation disputa online programjai elkezdődtek

Az AFL Debate-Activity lehetőséget nyújt arra, hogy az európai és a dél-mediterrán országok fiataljait összekapcsolja, hogy online találkozzanak és különböző témákban vitázzanak. A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szervezetekkel és egyetemekkel együttműködve elkezdte az online tréningeken való részvételét.

A hétvégén lesz az első éles megmérettetése két csapatunknak. Azonban továbbra is várjuk a 18-30 közötti lelkes fiatalok jelentkezését, hogy ingyenesen részt vegyenek online vitacsapatvezetői tréningeken és online vitákon. Egyesületünk lehetőséget kapott arra, hogy egy nemzetközi vita tréningen és később online nemzetközi vita eseményeken vegyen részt. Ez több héten keresztül átívelő folyamat, ugyanis a csapatvezetőnek először egy online tréningen kell részt vennie, ahol elsajátítja a vitázás alapjait és különböző technikáit, módszereit. Ezután a 6 fős csapatának online képzésen átadja a szükséges tudást. A tréningeket pedig a nemzetközi vita alkalom követi. A tevékenységben való részvételhez azonban a négy hét elkötelezettség szükséges.

A tréning és a vita során rengeteg készséggel fejlődnek a résztvevők, hiszen a viták angol nyelven történnek, így az angol nyelv gyakorlására is remek ez a lehetőség. Emellett az érvelés technikáival, különböző kommunikációs készségek elsajátításával, kompromisszum kötéssel és más nemzetek fiataljainak a véleményével is gazdagodik a résztvevő. Ezáltal újabb aspektusok is jelenhetnek meg egyes témákat illetően, mint a migráció, környezetvédelem, oktatás, világháló, közösségi hálók használata… A tevékenység végén a résztvevők egy
jelvényt kapnak, ami referenciaként szolgál a későbbiekben.

A program során több kultúrával is megismerkedhetsz és olyan fiatalokkal találkozhatsz, akikkel egyébként nem kerülnél kapcsolatba az életed során. Ez az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy ismerettségeket szerezz világszerte és táguljon a világnézeted. A komfortzónádon átlépésével szélesítheted a perspektívád. Ha azonban elég erős attitűddel rendelkezel, próbáld meggyőzni a másik csapatot a te véleményedről. A hétvégén meglátjuk, hogyan sikerül ez az első két csapatunkkal. Az eredményekről később jelentkezünk.

Egy négyhetes ciklus tartalmazza:
1) Vitacsapat-vezetői képzés: Egy online intenzív képzés a parlamenti vitakészségről, mely vitatanár által valósul meg. (Ezen csak a csapatvezetőknek szükséges jelen lenniük.)
2) Helyi képzés a csapat számára: Offline vagy online tartja meg a kiképzett csapatvezető a csapat tagok számára.
3) Interkulturális online vita: Két csapat online vitája Európából és Dél-Mediterrán országokból a csapatvezetők képzését követő második vagy harmadik hétvégén.
4) Vita utáni visszajelzések: Egy héten belül zajlik az Interkulturális Online Vita után.

A ciklus kezdete: október 10.; Vége: november 6–7 Jelentkezési határidő: október 7.
A ciklus kezdete: október 31.; Vége: november 27-én vagy 28-án Jelentkezési határidő: október 28.

E-mailben lehet jelentkezni a korsos.dorottya@kozpontegyesulet.hu címen.
Bármilyen kérdéssel hívjátok a 06305791410 számot!

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték