Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. január 21. (csütörtök) - Ágnes napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

HABIDISZ tisztújító választása a 2020/2021-es tanévben

Egy újabb vezetőségi választáshoz érkezett a HABIDISZ, mégpedig a 3 megüresedett tisztség betöltéséhez keres lelkes jelentkezőket megyei nappali tagozatos 5-8. osztályos általános iskolás és középiskolás diákok közül, akik az elkövetkezendő években erősítenék majd a szervezet munkásságát.

Pályázat célja, hogy a HABIDISZ 2020/2021–es tanév vezetősége teljes létszámban működhessen. A kialakult járványügyi helyzetben a Megyei Diák Fórum helyett azonban online szavazással szeretnénk mindezt kivitelezni. Fontosnak tartjuk, hogy demokratikusan és a szervezet értékrendjének megfelelően történjen a vezetőség megválasztása. A megválasztott tisztségviselők 2021. márciusig fogják képviselni a szervezetet, és segítik a megyei diákönkormányzat életét, programjait. A pályázat nyílt, ezzel is azt a célt szolgálva, hogy minden diák számára egyenlő esélyeket biztosítunk.

Miért is jó HABIDISZ vezetőségi tagnak lenni?
A KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület a Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetségének jogi-, szakmai- és pénzügyi háttereként támogatja a diákönkormányzat működését. Célunk, hogy a DÖKös fiatalok az általunk szervezett képzéseken fejlődjenek, ismereteket szerezzenek és gyakorlati tanulás által készségeikben, kompetenciáikban is fejlődjenek. Mindezen túl Egyesületünkön keresztül számos külföldi ifjúsági programba is lehetőségük van bekapcsolódni, melyek az Európai Unió által vannak finanszírozva (Erasmus+ programok). Megválasztásukat követően a fiatalok a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület helyi eseményeinek, programjainak lebonyolításában is segédkezhetnek a megyei diákönkormányzatot képviselve. Az események során beleláthatnak nagyobb rendezvények szervezési folyamataiba is. Az így szerzett ismerteket a későbbiekben pedig a diákönkormányzatban is kamatoztathatják. A megyei DÖKben folytatott tevékenységért iskolai közösségi szolgálatos órák is elszámolhatóak középiskolás diákok számára.

Néhány korábbi diákönkormányzatos fiatalunk beszámolója:
„Segíteni másokon öröm. Rengeteg szociális intézményben lakó kisgyereknek segítettem játszottam velük, örömet szereztem nekik. „
„Részese lehetsz Te is a rengeteg élménynek, tapasztalatot szerezhetsz, utazhatsz és barátkozhatsz! „
„Számos helyen vettem részt képzéseken, ahol ügyesedtem, okosodtam.„
„A csapattal volt szerencsém szervezni megyei és országos programokat egyaránt. „
„Úton útfélen, eljutottam Lengyelországba és Olaszországba! „
„Ne hagyd elúszni ezeket a hajókat: nemzeti lehetőségek, ifjúsági média, önkéntesség diákönkormányzat. A DÖK -nek köszönhetően pedig részt vettem egy DÖK-ös képzésen, ahol jobban beleláttam a programszervezésbe, médiába. „

Milyen feladatokkal jár a HABIDISZ vezetőségi tagjának lenni?
A vezetőségi tagok a jelentkezéssel vállalják, hogy az év folyamán több képzésen, illetve szabadidős/sport program szervezésében is részt vesznek. Ezek helyszínei változóak, tehát nem minden esetben Debrecenben zajlanak. Ilyen esetekben az utazási költségek a
vezetőségi tagok felé utólagosan térítve vannak.

A megyei diákönkormányzat működése érdekében a három új ifjúsági vezetőnek megválasztásukat követően az alábbi képzésen kell kötelezően részt venniük:
- 2021.03.27-28. Ifjúsági vezetők záró tréningje tervezett helyszín: Nyíregyháza

Mindezen túl a tanév során a vezetőségi tagok a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület szakmai támogatása mellett közösen szervezik meg programjaikat:
- havi két vezetőségi találkozót
- havi egy stábtalálkozót
- havi egy saját programot (pl.: önkéntes tevékenység, flashmob, irodás program)
A vezetőségi tagokkal a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület önkéntes szerződést köt, melyben szerepel, hogy az önkéntes heti 5 óra tevékenységet fordít a megyei diákönkormányzatba. Ezeket az órákat „tömbösítve” is teljesíteni lehet, hiszen 1-1 nagyobb rendezvényen, illetve annak előkészítésére folytatott munkálatok is ide tartoznak.

Ha érzel magadban ambíciót: JELENTKEZZ!

Pályázók köre: Hajdú-Bihar megye középiskoláiban és általános iskolák 5-8. évfolyamain tanuló nappali tagozatos diákok.
Pályázati feltételek: A pályázat külön feltételrendszerrel nem bír, a pályázóknak az alábbiakban megadott dokumentumokat kell kitölteni, illetve elkészíteni. Pályázatnak eljárási költsége nincsen.
A pályázati adatlapot a diáknak alá kell íratnia törvényes képviselőjével, illetve az oktatási intézmény vezetőjével, mint egyfajta támogatói aláírás.
A pályázók által küldött bemutatkozó videó a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület, illetve a HABIDISZ youtube csatornáján megosztásra kerül.

Megpályázható tisztségek:
• HR koordinátor (1 fő)
• Külkapcsolati koordinátor (1 fő)
• PR Koordinátor (1 fő)

Szükséges dokumentumok:
• Motivációs levél (maximum 1 gépelt oldal)
• Kitöltendő adatlap
• Bemutatkozó videó (minimum 1 perc)

Pályázati határidő: 2020. október 9. (péntek)
Pályázat benyújtásnak módja:
• Elektronikusan (az aláírt példányokat csatolva) habidisz@kozpontegyesulet.hu email címen

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték