2020. október 28. (szerda) - Simon napja van.

Újkerti családi szüretinap

Az Újkerti Közösségi Ház szervezésében egy nagyon látványos és hangulatos szüretinap valósult meg a szánkó domb lábánál. A programra kilátogatók számos lehetőség közül választhattak.

A gyerekek mókázhattak és felülhettek „szárnyaló játékok” körhintájára, vagy akár célba lőhettek számszeríjjal. Emellett rengeteg kézműves asztal várta őket, ahol remek ajándékokat alkothattak a szüleikkel és nagyszüleikkel együtt. Volt is tolongás az asztaloknál, hiszen egy-két percnyi idő ráfordítással rengeteg apróságot készítettek a gyerkőcök. Ebben nyújtottak nagy segítséget Jázmin, Napsugár és Boglárka, akik az iskolai közösségi szolgálatukat teljesítették a Debreceni Civilek Programunk jóvoltából.

Viszont nincs szüret szőlő, zene és mulatság nélkül. Az igazi vidám hangulatot az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház biztosította a városrész lakói részére. Ezt követően a Művészi Zenekör előadása volt hallható, amit a Debreceni Népi Együttes ifjúsági csoport tánca követett. Végül a Cívis Banda előzenéje zárta a műsorok sorát. A szüreti program egész ideje alatt pedig mustot is lehetett kóstolni, ami a helyben felállított szőlőprésből csordogált folyamatosan.