Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. május 10. (hétfő) - Ármin, Pálma napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

HABIDISZ kommunikációs tréning Nagyrábén

Bár nem az eredeti időpontban, de végül sikerült megvalósítani a Hajdú-Bihar Megyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) által szervezett kommunikációs tréninget Nagyrábén, melynek dátumát a jelenlegi járványügyi helyzet miatt kényszerültek módosítani a szervezők néhány alkalommal.

A képzés elsődleges célja az volt, hogy újra összeálljon egy aktív és tettre kész stáb a HABIDISZ számára, amely a szervezet munkáját és működését fogja segíteni az idei tanévben. Továbbá azt is fontosnak tartották a szervezők, hogy minél szélesebb körben sikerüljön bevonni a diákokat a megye különböző középiskoláiból. Ezen célkitűzésüket pedig sikerült elérniük. Mindezt igazolja, hogy 8 különböző középiskolából érkeztek fiatalok, ráadásul debreceni intézményeken kívül képviselte magát egy-egy iskola Derecskéről, Balmazújvárosból és Hajdúböszörményből is.

A résztvevők számára eléggé korán, reggel 7:30-kor indult a tréning, hisz mindannyian közösen utaztak Debrecenből a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület által bérelt busszal. A rossz időjárási körülmények ellenére viszonylag gyorsan megérkezett a busz Nagyrábéra, ezt követően mindenki beregisztrált és elfoglalta a szobáját a nagyrábéi Turisztikai Szállóban. Eközben a 4 fős moderátor csapat berendezte a képzés helyéül szolgáló Ifjúsági Házat. Mind a szervezők, mind a részvevők elégedettek voltak a helyszínnel, a fogadtatással és az ellátásukkal. Elmondásuk szerint a helyi Turisztikai Szálló és Ifjúsági Ház nagyon remek helyszínnek bizonyult ehhez a programhoz.

Péntek délelőtt, a képzés első napján Cserta Dóra (HABIDISZ alelnök) és Szufelják János (HABIDISZ koordinátora) alkotta moderátor páros nyitotta meg a kommunikációs tréninget, mégpedig néhány mókás ismerkedős játékkal. Ezt követte Gudor Karolina (HABIDISZ elnök) és Földi Eszter (HABIDISZ programkoordinátor) szekciója, ahol a diákokkal együtt áttekintették a kommunikáció alapjait és fogalmait. Ebéd után következett a nyilvános beszéd és az asszertív kommunikáció bemutatása, illetve a 12 életviteli és szociális kompetencia ismertetése. Ezzel véget ért az első nap szakmai része. A közös vacsora elfogyasztása után következett a szabadfoglalkozás rész, amit ki is használtak a részvevők. Az Ifjúsági Házban lehetett biliárdozni és csocsózni, továbbá ezt követően mindenki részt vett a Maffia nevű közösség építő játékban. Emellett a program egész ideje alatt a „Tu este muerto” nevű játékban is kipróbálhatták magukat a résztvevők, ahol mindenki megkapta annak a nevét, akit „le kellett vadászni”, míg végül egy győztes maradt. A nap végén, megközelítőleg este 10 után pedig mindenki nyugovóra tért.

Szombat reggel a moderátorok párokat cseréltek, így a délelőtti képzést Eszter és Dóra kezdték meg egy önismereti blokkal, amit Karolina és János Kommunikációs nehézségek című szekciója követett. A sűrű délelőtti programot ismét ebéd és egy újabb párcsere követett. A résztvevők különböző gyakorlatok során megismerkedhettek azzal, hogy hogyan tud az átadandó információ elveszni, és mit lehet ellene tenni, illetve mi történik akkor, ha nincs meg a közös kommunikációs nyelv. Ezen gyakorlatokat Eszter és János vezette le a résztvevőknek. Egy rövid szünet után pedig Dóra és Karolina feladataival és gyakorlataival kerültek mindannyian közelebb a nonverbális nyelvhez és annak jellemzőihez. Vacsorát követően Bálega János(Egyesületi vezető) tartott egy izgalmas és interaktív előadást az ERASMUS+ program lehetőségeiről. Természetesen, aznap sem maradhatott ki a közös móka, vagyis egy újabb társajáték kipróbálása került terítékre: Ezúttal a Te kamuzol! Vagy nem? nevű játékkal szórakoztatták egymást a fiatalok. Lámpaoltást követően ismét elcsendesedett az Ifjúsági Ház.

Vasárnap délelőtt következett a tréning zárása, és feldolgozása. A résztvevők visszajelzése alapján hasznosnak és tartalmasnak találták az egész képzést, de talán, ami ennél is fontosabb, hogy a képzés végére egy aktív és lelkes kis közösség kovácsolódott össze.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték