2024. április 20. (szombat) - Tivadar napja van.

Indián nyár búcsúztatása kutyasétáltatással

Október utolsó napja remek alkalomnak bizonyult az önkénteseink és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok számára, hogy a hónap utolsó hétvégéjét a szabadban tölthessék.

Bár esősen indult a nap, ez mégsem szegte senki kedvét, hogy részt vegyen a Debreceni Civilek által szervezett hónapzáró kutyasétáltatáson. Mindezt a megjelenők létszáma is igazolta, hisz az egyesületünk munkatársával együtt 11 fő érkezett meg az Együtt az Állatokért Egyesület állatmenhelyére. Miközben várták, hogy megkapják a sétálni vágyó kutyákat és elinduljanak velük, megérkezett a Vagabondog Állatvédő Egyesület kisbusza. Mint kiderült a busz azért jött, hogy elvigyen néhány kutyust és cicát, mert külföldön már várják őket az új gazdik. Külön öröm volt mindenki számára, hogy részei lehettek ennek az örömteli pillanatnak. Miután elvitték az állatokat, mindenki megkapta az első kutyáját, akivel elindultak a környéken sétálni. Nagyjából 30 perces sétakörökben váltották egymást az ebek és az önkéntesek, így megközelítőleg 35-40 kutyát sikerült kivinni a menhely mellett elterülő zöld területre. Időközben kisütött a Nap is, így mindenki élvezhette a kellemes időt és Nap sugarait is.