Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. január 17. (vasárnap) - Antal, Antónia napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Nemes célt szolgálva indult a decemberi hónap!

Egy remek ötlet kapcsán valósult meg a Békás-tó környéki erdő madarainak táplálása. Madáretető készítésével és kihelyezésével több madár juthat majd eleséghez ebben, a hideg időben.

December első napján a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület debreceni ESC önkéntesei és egyik munkatársa sétáltak ki a Békás-tó környékére, ahol eleséggel teli madáretetőket helyeztek ki a fákra, hogy a madarak ne maradjanak táplálék nélkül a tél első hónapjában. Viszont ezen nemes cselekedetüket a madáretetők elkészítésének a folyamata előzte meg. Néhány nappal korábban PET palackokat gyűjtöttek, eleséget vásároltak, illetve további szükséges kellékeket szereztek be. Miután mindez megvolt, rögzítettek egy oktató videót arról, hogy milyen eszközök kellenek, és hogy hogyan is kell ténylegesen egy egyszerű madáretetőt készíteni. Ezt a kis videót feltöltötték a Facebook oldalra, hogy bárki, aki szeretne később felrakni egy hasonló etetőt, el tudja készíteni a saját madáretetőjét.

Amikor kész lettek a madáretetők, az ESC önkéntesek nagy örömmel indultak el velük az erdőbe. Csupa nevetéssel telt a séta miközben azt figyelték mely fák lesznek a legideálisabbak az etetők kihelyezésére. Igyekeztek látható és elérhető helyekre tenni azokat, hogy később újra tudják tölteni magvakkal. Emellett az etetőkön feltüntettek QR-kódokat, amiknek a beolvasása esetén az arra járók megtekinthetik a Facebook illetve az Instagram oldalainkat. Habár jól érezték magukat, de kissé átfagytak a csípős hidegnek köszönhetően, ezért haza induláskor egy kis meleg tea és forrócsoki iszogatásával hagyták el a helyszínt.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték