Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-18 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. január 17. (vasárnap) - Antal, Antónia napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

MikulásGyár adománygyűjtés Szolnokon

A Vöröskereszt ünnepi kezdeményezése a MikulásGyár rászorulók számára. Több évben megszervezték már.IKSZ-es önkéntesekkel együtt mi is besegítettünk, felhívtuk az emberek figyelmét a gyűjtésre, besegítettünk a begyűjtött adományok számbavételénél.

Tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket várnak adományként, elsősorban tartós élelmiszerekre van szükségük. Amit várnak leginkább: konzervet, tésztát, lisztet, cukrot, olajat, rizst, édességet és gyümölcsöket. A gyűjtő pontok az Auchan áruházaknál találhatóak. A MikulásGyár december 1. és december 20. között tart nyitva reggel 10 órától este 19 óráig. Ezeket az adományokat súly szerint számba veszi a Vöröskereszt és minden csomagot egyenlően oszt el kisebb csomagokba. A csomagolás miatt más években rengeteg országból érkeztek önkéntesek, minden évben egyre több, a Vöröskereszt elmondása szerint, azonban a pandémia miatt maguk kell ezeket megoldják. Egyik kollégájuk elmondta, lassan be is költözhetne a Vöröskereszthez, annyi munka van. Ennek azonban csak örülnek, hiszen minél több a beérkezett adomány és a munkájuk, annál több embernek tudnak majd segíteni.

Az önkénteseink előre bátortalanul indultak neki, hiszen nem szórólapozás történt, hanem szóban kellett felhívni az emberek figyelmét, megszólítani őket. Sajnos a járvány helyzet miatt nem oszthattunk szórólapokat. Az önkéntesek kaptak jó és rossz visszajelzést is, azonban a végére nagyon ügyesen helytálltak. Ez nekik is fejlesztő munka, hiszen önbizalmat is kaphatnak ezáltal. Egy másik figyelemfelhívó mód a hangos bemondóba való hirdetés, amit az IKSZ-es önkéntesek is kipróbálhattak. A gyűjtés ideje alatt minden héten egy alkalommal legalább részt vettünk 3-3 órát.

A gyűjtésünk egyik legszívetmelengetőbb része talán az, hogy már jutott el rászorulóknak élelem, akkor, amikor a legjobban szükségük volt rá.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték