Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 24. (szerda) - Mátyás napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Hónap végi erdei szemétszedés

Egy gyönyörű, napsütötte szombati napon a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület ESC önkéntesei, munkatársai, a HABIDISZ néhány tagja és iskolai közösségi szolgálatot teljesítő középiskolás fiatalok arra szánták el magukat, hogy a város határát környező erdőbe elmennek szemetet szedni.

A reggeli találkozó helyéül a kettes villamos Doberdó utcai megállóját jelölték meg, hogy indulás előtt majd ott gyülekeznek. Még ott helyben néhány fontos információt taglalt a program koordinátor a résztvevők számára, majd ezt követően mindannyian el is indultak az erdő felé. Az erdő szélén megálltak egy csoportkép erejéig, hogy megörökítsék az indulás pillanatát a Nyírerdő Zrt. Nagyerdei Erdészeti Erdei Iskolája épülete előtt, mivel a Zrt. közreműködésével valósult meg a hulladékgyűjtő akció, hiszen az összegyűjtött hulladékot majd a Nyírerdő Zrt. munkatársai szállítják majd el a következő héten. Amikor beértek az erdőbe máris 2 csoportra oszlottak, majd mindenki kapott gumikesztyűt és néhány szemeteszsákot. Az egyik csapat az erdei útnak a bal oldalán haladt és szedte a szemetet, míg a másik csoport a jobb oldalon, így a munka is megoszlott. Ahogy egyre jobban haladtak beljebb az erdőbe teltek is a zsákok. Közbe-közbe megálltak kicsit, pihentek és előkerült egy kis
ennivaló és innivaló is a táskákból. Séta közbe volt idejük sokat beszélgetni, ismerkedni egymással, egy két poént, humoros megjegyzést is megejteni a fiataloknak. De végre nem online térben, hanem a szabadban, a jó friss levegőn lehettek együtt. Az erdőben töltött séta közbe láttak
terepfutókat is, na meg denevérfészket is egy-egy fán. A csapat már a túra végéhez közeledve kissé elfáradt a nagy zsákok cipelésében és a sok gyaloglásba, amikor hirtelen egy csodás dolognak lehettek a szemtanúi. Ahogy haladtak az úton szinte a semmiből hangos dobogásra lettek figyelmesek, és miután hátra tekintettek látták, két polgárőr tart feléjük ráadásul lóháton. Mikor a két fős járőr csapat elhaladt mellettük, az önkéntesek csodálkozva és álmélkodva nézték a két szép lovat, amelyek egyenesen előre vágtattak azúton tovább.

Ezt követően útjukat tovább folytatták a kijelölt célállomás felé. Rövidesen meg is érkeztek a Pallagi úti Szociális Otthon mellett található kempinghelyre, ahol végre letehették az összegyűjtött hulladékot. A nap zárásaként egy újabb csoportképre állt össze a kis csapat majd elköszöntek egymástól, és elégedett mosollyal az arcukon távozott mindenki.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték