Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 27. (szombat) - Ákos, Bátor napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

METFO I. - Kerekasztal beszélgetés

A HABIDISZ idei első kerekasztal beszélgetésének témájául a továbbtanulást választotta.  A jelenlévők megosztott időben a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület két munkatársától tudhattak meg információkat az ő egyetemi szakjukról.  A körülményekre való tekintettel az esemény online került megrendezésre.

Az első előadó Bokor Tünde volt, aki a Debreceni Egyetem Közösségszervezői szakján végzett. Előadását azzal indította, hogy megismertette a fiatalokkal a saját történetét, hogy mi késztette őt arra, hogy ezt a szakot és ezt az egyetemet válassza.  E rövid bemutatkozás után elkezdte a szak és annak történeti hátterének ismertetését. A program résztvevői megtudhatták, hogy a közösségszervezés olyan érdekes tevékenységeket is magába foglal, mint például a rendezvényszervezés, a településfejlesztés és a felnőttképzés. Valamint különleges tantárgyakból sincs hiány, még a pszichológiai alapismereteket és a lokális társadalomismeretet is elsajátítják azok, akik e mellett a szak mellett teszik le voksukat. Tündi felhívta a hallgatóság figyelmét arra, hogy most már csak osztott képzésben vehetnek részt az oda jelentkezők, illetve arra a tényre is, hogy a második évük után milyen szakirányok közül választhatnak a fiatal egyetemisták.  Az érdeklődőkkel azt is megosztotta, hogy mi szükséges a bejutáshoz, valamint a kimenetelhez, ez utóbbinál hangsúlyozta az önkéntes munka fontosságát is.  Végül, de nem utolsó sorban mesélt arról, hogy miért is fontos ez a szakma és kinek ajánlott ebbe az irányba elindulnia. Ezek után a fiatalok feltették kérdéseiket Tündinek, aki mindenre készségesen válaszolt.

A második előadó Korsós Dorottya volt, aki már szociálpolitika mesterfokon végzett a Debreceni Egyetemen, jelenleg pedig levelező képzésben vesz részt a Pszichológia Karon, így az órái tömbösítve vannak. A fiataloknak azt ajánlotta, hogy ha tehetik, inkább a tantermi oktatás mellett döntsenek. Ismertette velük a bekerüléshez szükséges feltételeket, valamint az egyetemeket, ahol választható a pszichológia szak. Elmesélte, hogy milyen izgalmas ez a szak, de figyelmeztette is a közönségét arra, hogy csak azok jelentkezzenek e szakra, akik igazán elszántak és szorgalmasak, mert érdemes legalább kilenc évvel számolniuk azoknak, akik magán praxist szeretnének, és még akkor sem végeztek, mert különböző képzések és specializációk várnak rájuk, hogy igazán naprakészek legyenek a szakmájukban. Akik azonban kitartanak, szép karrier elé nézhetnek, és sokat tehetnek majd az emberekért. Szociológiai tanulmányainak elvégzése közben kollégista volt, így a kolis életet is be tudta kicsit mutatni a fiataloknak. Elmondta, hogy milyen sok embert ismert meg miközben kollégiumban lakott, valamint rengeteg programon vett részt. Előadása után őt is kérdésekkel halmozták el.

Az esemény körülbelül két óráig tartott. A résztvevők ez idő alatt közelebb kerülhettek ahhoz, hogy döntsenek a pályaválasztással kapcsolatban és sok hasznos információval gazdagodtak.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték