Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 27. (szombat) - Ákos, Bátor napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Segítőkész munkával indult el a február a Dorkász Szolgálatnál

Egy borongós, kissé esős szombati napon 3 ESC önkéntes, egy debreceni munkatárs és néhány fiatal diák végzett segítségnyújtó tevékenységet a Dorkász Szolgálatnál. Reggel a buszállomáson gyülekeztek, ahol a jegy megvásárlása után, felszálltak a járműre, és elindultak a Vekeri-tó mellett található Dorcas Camping irányába.

Már a buszon vidám kis hangulat kerekedett, és jókat beszélgettek egymással a fiatalok.

Néhány perc után meg is érkeztek a Dorcas Camping bejáratához, de mielőtt beléptek volna a területére, a debreceni iroda egyik munkatársa egy-két információval szolgált a fiatalok számára. Ezt követően átsétáltak a kapun, egyből el is indultak a termek felé, ahol zajlani szokott az önkéntes munka, de hirtelen egy másik épületből szóltak, hogy előbb egy kis meleg tea és kávé várja az önkéntes csapatot. Miközben a kávékat és teákat fogyasztották, az illetékesek elmondták mi lesz a feladata a csapatnak. Tevékenységük abban mutatkozott meg, hogy ruhákat válogattak szét: nemek, méretek és évszakok alapján. Egy helyi munkatárs részletesen elmondta mit is kell csinálni, az eligazítás után azon nyomban neki is láttak az ügyes kezű tinédzserek. Az asztalra és a zsákokra címkéket ragasztottak kategóriák szerint, hogy könnyítsék a munkafolyamatot. És be is vált ez a módszer, hiszen könnyedén ment így a munka. Egyik doboz ruha követte a másikat, és a zsákok is megteltek jócskán a kiválogatott ruhákkal. A válogatás közben jó hangulat alakult ki, és egy kis zenét is hallgattak a rádióban, emellett néha-néha egy kis poén is becsúszott. Kicsit később megálltak, és tartottak egy kis pihenőt, majd a szünetet követően lelkesen folytatták a tevékenységet. Olyan szorgalmasan hajtogattak és szelektáltak, hogy észre sem vették, és máris végeztek 3 nagy kupac ruha válogatásával, pedig alig telt el néhány perc. Majd mindenki visszatért a főépületbe, ahol lehetőségük volt egy kis asztali focit és asztali teniszt játszani, amit nagyon élveztek, hiszen a közös játék kicsit összerázta a fiatalokat.

Majd elérkezett az idő, és már indulni is kellett a buszmegálló felé. Egy kis várakozás után meg is érkezett a busz, ami mindenkit épségben hazavitt Debrecenbe.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték