Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 27. (szombat) - Ákos, Bátor napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Hajdú-Bihar megyei Diákönkormányzatok Szövetsége – Stáb találkozó

A HABIDISZ a februári stáb találkozóját a körülményekre való tekintettel online felületen tartotta meg, de a lelkes stáb tagok így is nagy létszámban vettek részt a programon.

Elsőkörben a HABIDISZ elnöke ismertette röviden a résztvevőkkel, hogy milyen témákról fognak beszélni a találkozón, majd a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület erdélyi önkéntesei vezették be őket a projektmenedzsment rejtelmeibe.

Először Csortán Tímea tett fel hallgatóinak olyan kérdéseket, mint például mi is az a projekt? Mik a fő feladatai? Továbbá: Mi kell egy projekt sikeres megvalósításához vagy éppen bukásához? A stáb tagok ezekre a kérdésekre közösen gyűjtötték össze az általuk helyesnek vélt válaszokat. Az elméleti részt követően Kiss Tímea bemutatta a saját fotópályázat projektjüket, így azt is megtudhatták a fiatalok, hogy hogyan épül fel ez az egész a gyakorlatban. Elmondta, hogy milyen problémákkal kellett szembenézniük, és hogy hogyan oldották meg ezeket, illetve mire érdemes fokozottan odafigyelni.

A HABIDISZ vezetősége néhány héttel ezelőtt úgy döntött, hogy munkacsoportokat alakít ki a stáb tagokból, az élükön egy-egy vezetőségi taggal. Ez kölcsönösen előnyös a vezetőségi tagoknak, akiknek ezáltal lett egy kis segítségük, de a stáb tagoknak is, mert így aktívabban részt tudnak venni a HABIDISZ életében és saját képességeiket is fejleszthetik új területek megismerésével. Az utóbbi eseményeknél már meg is kezdték a csapatok a munkát, így a HABIDISZ most egyéni visszajelzést várt tőlük, hogy hogyan boldogulnak az általuk választott területtel és lehetőséget kaptak az esetleges csoport váltásra is. A vezetőségi tagok is elmondták az ő tapasztalataikat és egy kisebb toborzó beszédet adtak elő, hogy miért is érdemes az ő csoportjukhoz csatlakozni.

Végül a koordinátor beszélt a fiataloknak a soron következő márciusi programokról és lehetőséget ajánlott arra is, hogy a fiatalok hosszú idő után végre személyesen is találkozzanak, habár csak rövid ideig egy kis szabadban történő kincskereső játék erejéig. Amennyiben a stáb tagok nyitottak rá, ők is segíthetnek majd a későbbiekben egy hasonló játék lebonyolításában, ahol középiskolás osztályok vetélkednének egymás között.

A záró felszólalásokban kiderült, hogy a diákok aktívan részt szeretnének venni a tervezésben és alig várják az ilyen alkalmakat.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték