2024. március 29. (péntek) - Auguszta napja van.

Húsvét 2024

Újból eleséghez jutottak a madarak a februári hidegben

Egy napsütötte, de hideg és fagyos szombati reggelen két debreceni ESC önkéntes és néhány fiatal diák azzal a céllal látogattak ki a Nagyerdőn található Békás-tóhoz, hogy feltöltsék eleséggel a már meglévő madáretetőket. Ezáltal segítve a madarakat táplálni a téli időben is.

Az iskolai közösségi szolgálatot teljesítő diákok és a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület önkéntesei a Békás-tó bejáratánál lévő villamos megállóban gyülekeztek. Mivel mindenki pontosan érkezett, ezért sokat nem is kellett várakozniuk. Miután az egyik ESC önkéntes néhány mondatban elmondta, hogy hogyan is fog kinézni a tevékenység, utána egyből el is indultak az erdőbe. Séta közben figyelték, hogy hol látják meg az első madáretetőt, hogy nyomban fel is töltsék azt. Nemsokára meg is találták, és azonnal töltöttek bele magokat. Majd haladtak tovább. Menetközben a kis, csendes fiatalokat néhány kérdéssel szóra bírták az önkéntesek, így egy rövid beszélgetés is kialakult köztük, amíg keresték, hogy hol találnak üres madáretetőket, amit fel lehet tölteni. Mikor már az összes etetőt feltöltötték, egy kis sétát tettek a Békás-tó körül abban a szép napsütésben és gyönyörködve csodálták a befagyott tavat és a kis kacsákat is.

Ezután elköszöntek egymástól és mindenki elindult a kis meleg otthonába.