Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 24. (szerda) - Mátyás napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

METFO III - Bemutatkoztak a tanári szakok a legutóbbi kerekasztal beszélgetésen

A HABIDISZ Megyei Tanulmányi Fórum (METFO) programsorozat III. eseményét tartotta meg. A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma tanáraitól tudhattak meg a diákok hasznos információkat a továbbtanulással kapcsolatban. A körülményekre való tekintettel az esemény ismét online került megrendezésre.

Az első előadó Pocsai Borbála volt, aki a Debreceni Egyetem Tanári osztatlan képzésen tanul. A két tantárgya a biológia és földrajz. Az előadáson szó esett többek közt a felvételiről, a vizsgákról és az egyetem rendszeréről. Kitért az egyetemi életre, hogy a különböző karokon milyen programok vannak és mennyi új emberrel lehet megismerkedni. Emellett abba is beavatta a hallgatóságot, hogy miért ezt a szakot választotta.
 
Következő felszólalóként egy előadó párost hallgathattak meg a résztvevők: Polgári Zsoltot és Székely Bencét. Mindketten a Debreceni Egyetem Tanári osztatlan képzés hallgatói történelem-földrajz és történelem-angol szakon. Az előadáson szóba került, hogy milyen ezen szakon tanulni, és arról is meséltek, hogy milyen az online térben gyakorlatozni. Illetve arról is többet megtudhattunk, hogy hogyan néz ki egy gólya tábor.
 
Végül, de nem utolsó sorban Tóth Róbertet hallgathatták meg a diákok, aki a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiumában informatikát és biológiát tanít. Először bepillantást nyerhettek a jelenlévők a tanárok jelenlegi helyzetébe. Majd elmesélte, hogy hogyan került erre a pályára és mi motiválja, hogy ezt a szakmát űzze továbbra is.
 
Az előadóknak ezúton is köszönjük, hogy elfogadták a HABIDISZ felkérését és készségesen válaszoltak a fiatalok minden feltett kérdéseire. A program moderátora Lázár Viktória volt, aki nagyban hozzájárult a mostani kerekasztal sikeres lebonyolításához. Köszönjük a résztvevőknek az aktív részvételt és reméljük egy hét múlva újra találkozunk, amikor is újabb két szakot ismerhettek meg.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték