Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. február 27. (szombat) - Ákos, Bátor napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

METFO II. - Terítéken a nemzetközi tanulmányok és a média és kommunikáció szakok

Akármennyire is megállni látszik az élet most, vagy lassan úgy tűnik, hogy már el is felejtjük, hogy milyen volt a normál kerékvágásban élni a mindennapjainkat. Szerencsére, kijelenthetjük azt, hogy ez még nincs így. Mindezt bizonyítja a fiatalok közösséghez való tartozásának és a társaskapcsolatok megtartásának az igénye.

Egyre közeledünk a középiskolás diákok érettségijéhez, felvételijéhez és ahhoz, hogy meghozzák életük eddigi legfontosabb döntését. Ebben a döntésben próbál a HABIDISZ segíteni a Megyei Tanulmányi Fórum (METFO) elnevezésű programsorozatával, mely bár online térben, de igyekszik összehozni ezen fiatalokat.

2021.02.11-én a sorozat második alkalma került megrendezésre, melyre az előzőhöz hasonlóan két egyetemista előadót vártunk, akik vállalták, hogy a megjelent érdeklődő diákoknak részletesen bemutatják az általuk választott intézményt és egyetemi szakot.

Első előadónk Mányi Rebeka volt, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Társadalomtudományi és Nemzetközi Kapcsolatok kar Nemzetközi Tanulmányok szakáról érkezett. Először, röviden elmondta nekünk mit is takar ez a hosszú név, mit tanul az egyetemen, és milyen végzettséget kap majd, ha megkapja a diplomáját. Ezután a kérdés szekció következett, mely végül egy kötetlen beszélgetéssé formálódott át, így mindenki feltehette azon kérdéseit, melyeket esetleg máshol nem mert volna. Mikor úgy éreztük, minden kérdésünk figyelmes fülekre és válaszokra talált, megköszöntük Rebinek, hogy ezzel a beszélgetéssel felvéste a Nemzetközi Tanulmányok szakot az alternatívák listájára, és át is adtuk a szót következő, alaposan felkészült előadónknak.

Szilágyi Anna egy több oldalas listával érkezett, melyen fel volt sorolva minden, amit ő érdemesnek talált elmondani az ELTE BTK Kommunikáció és Médiatudomány szakáról. A listán a legizgalmasabb tények és vélemények jelentek meg a felvételi követelmények és a kreditrendszer részletei mellett. Anna beszámolója olyan logika mentén és részletesen volt felépítve, hogy a kérdés szekcióban alig találtunk olyan hiányzó információkat, amiket esetleg nem említett meg. Így hát ez a kerekasztal alkalmunk is nagy sikert aratott, és amennyire csak lehetett, helyettesítette a vírushelyzet miatt elmaradt egyetemi nyíltnapokat. Még egyszer köszönjük hősies előadóinknak, akik segítettek átlátni a lehetőségeinket!

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték