2024. április 20. (szombat) - Tivadar napja van.

Egy darabig utoljára látogattuk meg az állatmenhely lakóit

Az elmúlt szombaton megint kilátogattunk az Debreceni Együtt az Állatokért Egyesülethez a középiskolás önkénteseinkkel, hogy megszeretgessük az ott élő állatokat. A reggeli hideg szélfújás alább hagyott mire kiértünk, sőt délelőttre kifejezett jó időnk lett.

Először körbe néztünk azokkal, akik először voltak önkéntesként a menhelyen, aztán mindenki kapott 1-1 kutyust, akiket alig lehetett visszafogni annyira örültek az izgatottságtól. Többen már ismerősként fogadták az ott élő kutyákat és így még nagyobb volt a boldogság. A sok futkározás mellett a cicák szobájába is benéztünk, ahol érdeklődően fogadtak a macskák. Természetesen a cirógatás után a játék sem maradhatott ki. Külön élvezetes volt az ottlét, mivel az önkéntesek közül gondolkoznak az örökbefogadáson. Idősebb kutyust kerestünk az önkéntesünk nagyszüleinek, illetve cicát az egyikük anyukájának. Azt hiszem ez a legjobb, ami történhet, ha valaki a sok látogatás után haza is visz egy állatot, ezzel biztosítva számára a további csodás életet.

Sajnálattal hallottuk, hogy a járványügyi helyzet miatt pár hétig biztosan nem tudunk kimenni újra. Azonban a résztvevők egyöntetűen szeretnének minél hamarabb kilátogatni a menhelyre.