Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. október 17. (vasárnap) - Hedvig napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

3 napos tevékenység a Dorkász Szolgálatnál

Június 22-24 között 2 ESC önkéntes lány és néhány fiatal diák a nyári szünidőt a Dorkász Szolgálatnál kezdték. 3 csodás napot töltöttek el együtt különféle feladatokban segítkezve.

Az első napon - a nagy meleg ellenére is - mindenki lelkes volt és várta, hogy milyen is lesz a nap. Kalandosan is indult, hiszen 2 megállóval hamarabb szálltak le, ezért egy kis gyaloglás vette kezdetét. Amikor megérkeztek a helyszínre nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták őket. Miután lepakolták holmijaikat az illetékes hölgy a raktárba vezette őket ahol elmondta az aznapi feladatukat. A legényeket nyomban fel is küldték a zsákokért melyekben ruhák voltak, addig a lányok a kinti terepet rendezték el, úgy, hogy az megfelelő legyen számukra a munkavégzés során. Amint a zsákok is kikerültek nyomban egyet ki is ürítettek az asztalra és kezdték a zsákban lévő ruhákat szétválogatni minőség, méret és nemek szerint. Miközben a feladatukat végezték, mókásan néztek rá egy-egy ruhadarabra és találgatták vajon honnan származhat, ki viselhette stb. De mindemellett más témákat is kiveséztek a fiatalok, többek között a mai világ identitását, stílusát, divatját, és más hasonló fiatalos témákat is. A munka mellett jutott idő a szórakozásra is, a fiúk a fociban kapcsolódtak ki, míg a lányok egy tartalmas beszélgetésben és zenehallgatásban. Észre se vették és máris eltelt az idő, indulhattak is haza.

A második nap szintén a sziporkázó napsütésben indultak el a tinédzserek Debrecenből a Dorkászhoz. Ez a nap számukra egy új feladatot tartogatott, ugyanis camping házakat kellett takarítaniuk, ami abból állt, hogy felsöpörtek, felmostak, a bútorokat letörölgették, és ágyneműt cseréltek. Mindezt természetesen vidám kis hangulatban tették meg: a poénos viccek, a jó szaftos kis sztorik ma sem maradhattak el. És bár lassabban, mint az előző nap, de ez is eltelt.

A harmadik és egyben utolsó napon már kissé kimerülve és a hőségtől ellágyulva mentek ki a Dorkász Szolgálathoz a diákok és az ESC önkéntesek. Egy újabb csodás feladatot bíztak rájuk, ugyanis egy könyvet kellett megkeresniük a több tucat könyv közül és ezért nyeremény is járt. Az ifjoncok buzgón álltak neki keresni a könyvet reménykedve, hogy ők lesznek a szerencsés megtalálók. Pár óra elteltével a külföldi ESC önkéntesnek sikerült megtalálni a keresett könyvet, jutalma egy hideg üdítő volt, amit maga választhatott ki. Ebédszünet után újabb feladat várt rájuk. Néhány doboz könyvet kellett papírra feljegyezniük, a könyv címét, szerzőjét kellett leírniuk. A nagy füllesztő meleg ellenére zenehallgatással próbálták jobbá tenni a napot közbe-közbe egy-egy dalt is elénekelve telt el ez a nap is.

Összességében elmondható, hogy jól telt ez a 3 nap számukra, jó kis csapattá váltak 3 nap után, illetve hasznos és tartalmas is volt, hiszen volt olyan lány, aki épp francia nyelvet tanul az iskolában és most tudta gyakorolni a nyelvhasználatot, hiszen az egyik ESC-es lány egyenesen Franciaországból jött.

Sikerült a feladatok által serkenteni a kis ifjúkat a becsületes és kitartó munkára egyaránt.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték