Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. október 17. (vasárnap) - Hedvig napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Félév feldolgozás és tervezés a három napos fórumunkon

Július 1.-3.-a között valósult meg a már szokásosan minden évben megtartott három napos félév tervező fórumunk tavalyi évhez hasonlóan Törökszentmiklóson. A három napon rengeteg szakmai blokkon keresztül néztük át a januárban tartott három napos óta történteket, és terveztük a jövőt, de a rengeteg csapatépítő, mókás és kikapcsoló élményből sem volt hiány.

Elsején már korán reggel indultak el a program szakmai szekciói a hajnali utazások után a Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban partneriskolánk jóvoltából. Az első nap visszatekintettünk különböző játékos gyakorlatokon és feladatokon keresztül az elmúlt fél évre, mely szekciót Árva Timi és Csonka Tina vezetett le. Majd a Nemzeti Ifjúsági Tanács jóvoltából egy szervezet diagnózis folyamatban vett részt az egyesület, ahol felmérték az egyesület belső viszonyait, működését egy ezzel foglalkozó szervezet által. Az eredményt bemutató szakember Rabi Sándor egy reprezentatív prezentáció segítségével mutatta be mindezt.

A délutánban, az utolsó munkanapját nálunk töltő Kocsis Petronella korábbi szolnoki munkatársunk búcsúzott tőlünk egy szórakoztató csapatépítő szekcióval, rengeteg páros és csoportos gyakorlattal. Ezután a szállásunkra érve, a Törökszentmiklósi strandon egy grillezős vacsorával zártuk a napot.

A második napot a reggeli után a Székácsban egy új portré és csoportkép fotózással kezdtük, hogy immáron mindenkiről egységesen készült képeink lehessenek online felületeinken. Majd az első napból átcsúszott csapatépítéssel folytattuk a napot melyben nagyobb szerepet kapott az ismerkedés is. Délután munkával, tervezéssel folytattuk a napot, egyeztettünk rengeteg jövőbeli projekttel kapcsolatos részletről, határidőről, feladat leosztásokról. A nap szakmai részét vacsora után az ifjúsági vezetők mentorációjáról szóló elméletekkel zártuk. Részletesen volt szó a mentoráció lényegéről, céljáról, miért kezdődött el a folyamat nálunk és gyakorlatokról módszertanokról is szó esett. A második nap estéje több izgalommal játékkal zárult mivel a 3 napos utolsó estéje is volt ez.

A harmadik napon ismét a munka kapta a fő szerepet a reggeli után. A szekció elején a szekció vezető kérte, hogy a munkatársak írjanak fel két elvárást amire mindenképp szeretnének megoldást, választ kapni és ha ez teljesült, akkor pipálják ki. Rengeteg egyeztetés, vita valósult meg aktuális feladatokkal, projektekkel, elérendő célokkal kapcsolatban. Nem minden elváráshoz, de a legtöbbhöz került pipa a szekció végére. A délelőttöt és a három napos fórumot egy pizzaebéddel zártuk. Majd pakolás következett és délután mindenki indult haza, ki Szolnokra, Debrecenbe vagy Nyíregyházára.

Összességében remek 3 napot töltöttünk együtt, ahol mindenkinek adhatott valami újat, többet szakmailag és akár emberileg is, 2022 Januárjában ismét ilyen keretek között fogunk találkozni egy új helyszínen.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték