Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. október 17. (vasárnap) - Hedvig napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Újból a Csökkentlátók idősek otthonában tevékenykedtek

Sok kihagyás után újból mentünk a Csökkentlátók idősek otthonába kézműves foglalkozást tartani. Egy debreceni munkatárs, egy ESC önkéntes, illetve egy közösségi szolgálatot teljesítő diák egy csodás szeptemberi napon elindultak az otthonba.

Kicsit izgatottan közelítették meg az épületet, de annál nagyobb lelkesedés, kreativitás és kíváncsiság volt bennük. Amikor megérkeztek az illetékesek nagy szeretettel és kedvességgel fogadták őket. A recepción kitöltött papír után már mentek is a terembe, ahol zajlott a tevékenység; természetesen mindez idő alatt a maszkviselés kötelező volt számukra. Aztán lassacskán gyülekeztek is az idősek a terembe, 10 személy gyűlt össze és el is kezdték a foglalkozást.

Elmondták a lányok, hogy egy sünit fognak készíteni papírból, mivel már az ősz beköszöntött. Miután a sablont mindenki megnézte, neki is kezdtek a munkához. Ragasztottak és közben nagyon koncentráltak a feladatra és az utasításra, amit kaptak. Közbe-közbe egy kis poént is elsütöttek a nénik, mellyel mindenki arcára mosolyt csaltak. Volt, aki kis csendesen csinálta a sünit, néhol be-besegítettek a fiatalok nekik. Mindenki nevet is adott saját sünijének, illetve még egy kis papírhajtogatásra is sor került. Észre se vették és máris eltelt az egy óra és mosolygós, hálás búcsút vettek egymástól.

Összességében elmondható, hogy mindenki jól érezte magát a foglalkozás alatt, a fiatalok új tapasztalatot szerezhettek, az idősek pedig hasznosan tudták elütni az idejüket. Annyira jól telt, hogy már várják a következő találkozást.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték