2024. március 29. (péntek) - Auguszta napja van.

Húsvét 2024

Megyei Diákparlament Nyíregyházán

A Megyei Diákparlament 2021.09.22-én került megrendezésre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Önkormányzat Hivatalának Bessenyei termében, amelyen a megyében lévő iskolák diákjai figyelmesen és aktívan vettek részt.

4 órás program keretében sokszínű és változatos előadások hangzottak el. Bemutatta magát, eredményeit és céljait a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat.

Megtudhatták a résztvevők, hogy a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület milyen lehetőségeket, teret tud adni, biztosítani a fiatalok számára. Mind az általános iskolások, mind pedig a középiskolások kaptak specifikusabb tájékoztatást, illetve természetesen a legtöbb program, lehetőség mindenki számára adott újat. Betekintést nyerhettek a FACE-ek a városért programsorozatba, ahol megismerhették a HR Kávézókat és a Vállalkozói Teaházakat. Meghívott előadóként, Hegedűs Imrét is meghallgathattuk a Nemzeti Ifjúsági Tanács aktuális lehetőségeiről. Ezután a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület külföldi önkéntesei mutatták be a nemzetközi lehetőségeket a fiatalok számára.

A 4 órás program utolsó órájában volt lehetősége a diákoknak javaslatokat tenni, hogy mely ügyekben szeretnének változást elérni. Illetve csoportmunkában több érdekes felvetést is meg tudtak beszélni, mint például mi érdekli igazán egy programban a mai fiatalokat, milyen motivációik vannak, mik a diákönkormányzatiság előnyei és változtatandói, mit gondolnak a hiányzás témaköreiről és még lehetne folytatni. Nagyon reméljük, hogy ezeket a témákat a Diákparlament keretein kívül is folytatták illetve később is aktívan, kreatívan fognak gondolni a fejlesztenivalókra.

Zárásképpen pedig közösen el tudtunk fogyasztani egy pizzaebédet, megünnepelve a tevékeny, információdús napot, illetve a szép létszámot is.