Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2021. október 17. (vasárnap) - Hedvig napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Közösségépítésen a Mosolyvirág Nagycsaládosok Egyesületének ifjúsági tagozata

Szeptember 27-én 11 fiatal vett részt egy rendhagyó délutánon. Az esemény lebonyolítója a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület egyik debreceni munkatársa és erdélyi önkéntese volt, akik a Mosolyvirággal egyeztetve állították össze tematikájukat.

A délután gerincét a közösség fontossága és ereje a csapatépítéssel közreműködve adta. A programnak a Debrecen-Széchenyi kerti Református Egyházközség egyik többfunkciós terme adott otthont.

A közösségépítés célját az adta, hogy egy összeszokott csoport alakulhasson ki a jelenlevők körében, és egy kis segítséggel el tudjanak indulni a közösséggé válás útján. Az esemény első szakaszában a névtanulást, ismerkedést követve különböző gyakorlatokban vettek részt az ifisták, akik között lendületes és érdeklődő fiatalok mellett kevésbé motiváltakkal is kellett dolgozniuk a moderátoroknak.

A játékok után a program átalakult, és egy beszélgetés, közös gondolkodás indult el a jelen levők között, akik azt taglalták miért fontos egy jó közösség, mit juttat eszükbe a közösség, mint fogalom. A válaszok között nagy átfedést lehetett felismerni: többen használták az érdeklődési kör, a jó hangulat, az erő és az összetartozás kulcsszavakat, amelyek szerintük fontos ismérvek lehetnek. Az ehhez használt flipchart tábla gyorsan megtelt hasznos kifejezésekkel, amelyeket szem előtt tartva elérhetik céljukat és egy valódi közösséggé tudnak alakulni.

A visszajelzések szerint a résztvevők jól érezték magukat, gazdagodtak a program során, és kezdeményezték további együttműködési szándékukat a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület munkatársaival.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték