Cím: 4030 Debrecen, Erdei Ferenc utca 16.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2022. május 17. (kedd) - Paszkál napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Országos Diáktalálkozó Tatán

A tatai Pro Dotis Egyesület, Tata Város Önkormányzata, Tata Város Diákönkormányzata (TAVIDÖK) megrendezte az első Országos Diáktalálkozót április 21-24 között. A találkozó megvalósításához Egyesületünk nyújtott segítséget.

Debrecentől Sárvárig lehetne megrajzolni a térképen az érkezett fiatalok településeit, iskoláit. A találkozó a Projektre fel alcímet kapta. A diákok kreativitásán múlik csupán, hogy milyen ötleteket varázsolnak projektté, illetve ezen folyamat mellett megtanulják a projekttervezés feladatát.

A megnyitón Michl József, Tata polgármestere, Rigó Balázs, Tata ifjúságért felelős alpolgármestere, Borsó Tibor, Komárom-Esztergom megye közgyűlésének alelnöke és Lőrincz Anita, a Pro Dotis Egyesület elnöke köszöntötte a fiatalokat. Hadobás Zorka, a Peron Tehetségközpont tanítványa énekkel varázsolta el a diákokat.

2022-ben, az Európai Ifjúság Évében adta a lehetőséget az Országos Diáktalálkozó megszervezésére. Tata városa első ízben házigazdája a négy napos rendezvénynek 2022. április 21. és 24. között. Az első napon Tata nevezetességeivel ismerkedtek meg a vendégek. Meglátogatták az Eszterházy Kastélyt, a Kuny Domokos Múzeumot, valamint kisvonattal járták be a vizek városát. Az estét a Peron Tehetségközpontban töltötték, ahol Cserteg István mutatta be a fiatalok legújabb kedvenc intézményét.

Az idei találkozó fő célja, hogy a résztvevőket ellássa azokkal a gyakorlati ismeretekkel, amelyek segítségével képesek lesznek jól megalapozott és lendületes ifjúsági projekteket megvalósítani otthoni közösségeikben.

A programban szerepelt a HEXATLON játék, amely a néhány éve született meg Tatán Esztergályos Patrik közreműködésével. Koncertek, közösségfejlesztés és játékos tanulás jellemezte a találkozó napjait.

A megnyitón Michl József, Tata város polgármestere buzdította a fiatalokat arra, hogy jó közösségi projekteket, programokat álmodjanak meg a négy nap során. Olyanokat, amelyekben a fiatalok komfortosan érezhetik magukat és viszik tovább generációról generációra közös értékeinket.

Borsó Tibor, Komárom-Esztergom megye közgyűlésének alelnöke a jó gyakorlatokra, és az egymástól való tanulásra hívta fel a figyelmet. Közösségben alkotni, közösségi értékeket hordozni a jövőben is fontos lesz.

Lőrincz Anita, a Pro Dotis Egyesület elnöke azzal köszöntötte a fiatalokat, hogy Tata városa szerethető. Ebben a Pro Dotis Egyesület azt vállalta partnereivel, hogy az érkező fiatalok tartalmasan és jól érzik magukat.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték