2024. április 20. (szombat) - Tivadar napja van.

Önkéntes menedzsment képzés Nyíregyházán

Május 18-án valósult meg az Önkéntes menedzsment képzés Nyíregyházán.

A programra civil szervezetek, szociális intézmények és középiskolák képviselőit vártuk. Az esemény célja az volt, hogy az iskolai közösségi szolgálat témakörében többet tudhassanak meg a résztvevők, vagy épp felfrissíthessék a már meglévő tudásukat, információkat, tapasztalatokat oszthassanak meg egymással és egyesülettünkkel, illetve, hogy akár új módszereket sajátíthassanak el olyan témakörökben mint az ikszes tevékenység előtti felkészítés, vagy a tevékenység végeztével a feldolgozás.

A képzésen volt szó többek között az iskolai közösségi szolgálat törvényi hátteréről, kereteiről, a fogadó intézményekre vonatkozó adminisztrációs tevékenységekről, akár iskolák akár a szervezetek részéről felmerülő problémákról és azok lehetséges megoldásáról.

Az eseményen összesen 14 fő vett részt, civil szervezetek képviselői valamint pedagógusok, akik nemcsak Nyíregyházáról hanem például Mátészalkáról is érkeztek.