Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2023. június 7. (szerda) - Róbert napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Európai Szolidaritási Testület projektünkbe keresünk fiatalokat

Egyesületünk részt vesz az Európai Unió egyik fiataloknak szóló önkéntességi projektjében az Európai Szolidaritási Testületben. Most ezen projektünkbe keresünk érdeklődő magyar és nem magyar ajkú fiatalokat.

Az Európai Szolidaritási Testület lehetővé teszi 18 és 30 év közötti fiatalok számára, hogy külföldön próbáljanak szerencsét különböző önkéntes projektekben. Minimum 2 hónapig, maximum 12 hónapig vehet részt egy fiatal egy másik országban önkéntes projektben, melynek témáját maga az önkéntes választhatja meg a fogadó szervezetek által kínált lehetőségek közül. Ezt követően egy felvételi periódust követően egy küldő szervezet küldi el az önkéntest egy fogadó szervezethez a projektre, ahol a küldő szervezet továbbra is nyomon követi a tevékenységeit a fiatalnak.

A legtöbb projektben étel és zsebpénzt kapnak, számukra ingyenes szállást, fizetett utazási lehetőséget, egy mentort, aki segíti őket a tanulási folyamatukban, illetve egy koordinátort, aki elvégzendő feladatokkal látja el a fiatalt. Projektenként változó kínálat áll fent, viszont fix pontok is megtalálhatóak a projektekben, melyet az ESC szabályzatában el lehet olvasni.

Egyesületünk is keres két projektbe külföldi fiatalokat. Az egyik projektünk a nem magyar ajkú fiataloknak szól. Ennek keretében az Európai Uniós országból érkező fiatal az anyanyelvét és az angol nyelvet tanítja informális módon helyi fiatalok számára, például iskolákban, nyelvi klubokban, személyesen és online. Magyar ajkú külföldről érkező fiatalok számára pedig az önkéntesség terjesztése, rendezvény szervezés, iskolai közösségi szolgálatos tevékenységek lebonyolítása a projekt.

2022. szeptember 15-ei kezdéssel keresünk 3 fiatalt Nyíregyházára, valamint 1 fiatalt Szolnokra 5 hónapra, 1 fiatalt Szolnokra 10 hónapra, saját zárható ajtós szobával, 150 euro étel pénz és 120 euro zsebpénzzel, fizetett tömegközlekedéssel, magyar sim kártyával, esetlegesen telefonnal a kommunikáció könnyítése érdekében.

Jelentkezni fényképes önéletrajzzal lehet, motivációs levéllel, ESC számmal.

Bővebb információért és jelentkezéssel kapcsolatban keressétek nemzetközi koordinátorunkat:
Györfi Rita
international@kozpontegyesulet.hu
+36 30 525 2499

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték