Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2024. április 24. (szerda) - György napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Közösségi Részvétel Erősítése kapacitásfejlesztő program

A Civilizáció koalíció, a Sigrid Rausing Trust támogatásával kapacitásfejlesztő programot hirdetett magyarországi civil szervezetek számára, a települési közösségi részvétel és ezen keresztül a civil társadalom erősítése céljából.

A program megvalósítói: a Civilizáció koalíció tagjai, az Alternatív Közösségek Egyesülete (Debrecen), a Dialóg Egyesület (Miskolc), az Emberség Erejével Alapítvány (Pécs) és a Motiváció Egyesület (Szeged).

A program célja: a települések demokratikus működéséhez elengedhetetlen, hogy az állampolgárok részt vegyenek a közös ügyek alakításában. A civil szervezetek aktivizáló, mozgósító erejükkel és kiterjedt bázisukkal alkalmasak arra, hogy elérjék és bevonják az állampolgárokat. A program célja, hogy az érdeklődő civil szervezetek képviselői számára bemutassa a közösségi részvétel jó gyakorlatait és képessé tegye őket, hogy közösségi részvételen alapuló projekteket valósítsanak meg saját településükön. Ez egyúttal arra is lehetőséget teremt, hogy saját támogatói körüket bővítsék, megerősítsék, az általuk képviselt ügyekről kommunikáljanak.

A kapacitásfejlesztő programban résztvevő civil szervezetek tanulmányutakon és egy háromnapos képzésen ismerhetik meg és sajátíthatják el a közösségi részvétel módszereit, ezt követően pedig ki is próbálhatják azokat, támogatott mini projektek keretében. Az első tanulmányút Pécsett került megrendezésre, ahol megismerkedhettek a szervezetk képviselői. Bemutatták a teljes program, valamint egy jó gyakorlatot is megismerhetttünk, ami a Közvélémény névre hallgat. Az esemény lényege, hogy egy éppen aktuális ügyről interaktív módon beszélgetnek a résztvevők, megismerik egymás gondolatait és vitatkoznak is egymással a témában.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték