2024. április 27. (szombat) - Zita, Mariann napja van.

Továbbra is egy hajóban evezünk

Január 21-én, szombaton a Hajdú-Bihar vármegyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ) és a Miskolc Városi Diákönkormányzat (MiDÖK) részt vett a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által szervezett Továbbra is egy hajóban evezünk vitanapján, Budapesten.

A HABIDISZ egy éve, a MiDÖK fél éve csatlakozott a DIA vitaprojektjéhez, amely során több vitaklubot szervezett mindkét diákönkormányzat különböző témákban.

A DIA immár második alkalommal szervezte meg vitanapját a vitaklubok számára, hogy a projektben résztvevők találkozhassanak, ismerkedjenek, módszertanilag fejlődjenek és különböző vitaformákat, játékokat próbáljanak ki döntéshozók által.

Többek között kipróbálhatták a VoxPop “Támadnak az érvszörnyek” kártyajátékot, az érvpingpongot, valamint a négysarkos vitát is, melyet a debreceni vitaklubvezető munkatársunk vezetett le. Az ebédszünet után különböző csapatépítő játékokban vettek részt a fiatalok, közben pedig megismerkedtek az érvszörnyekkel is.
A délután folyamán pedig képviseleti kooperatív vitában gyakorolhatták a érvelést, melyen a tételmondat a "Be kellene vezetni a szabad tantárgyválasztást középiskolában" volt. Itt is több fiatalunk vett részt aktívan a vitában.

A vitanap nagyon érdekes és eseménydús volt, a résztvevő fiataljaink közül már többen várják a nyári vitatábort is, hogy minél több tudást szerezzenek és újfent találkozzanak a többi vitaklub résztvevőivel.