Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2024. június 15. (szombat) - Jolán, Vid napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

I. Diákönkormányzatok Országos Találkozója

Április 06-án, csütörtökön megrendezésre került Budapesten, az I. Diákönkormányzatok Országos Találkozója (DOT) a Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) szervezésében.

Az esemény célja az volt, hogy összehozza a diákönkormányzatokat és lehetőséget biztosítson az élmény- és tapasztalatcserére. Az esemény keretében számos előadást, workshopot és beszélgetést szerveztek; Kovács Péter, a NIT elnöke bemutatta a szervezet működését, valamint a PRIME Projektet. Dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa adott elő a diákönkormányzatiságról és mesélt a több, mint 23 éves munkatapasztalatáról. Végül a Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ) egyik cenzora, Vass Péter mutatta be az erdélyi magyar diákérdek-képviseleti fórum működését.

A nap második részében már kicsit kötetlenebb beszélgetés várt a résztvevőkre: world café keretén belül beszélgettek többek között a rendezvényszervezésről, képzésekről, tréningekről, valamint megoszthatták egymással a saját tapasztalataikat és bevált gyakorlataikat a fiatalok bevonásával kapcsolatban.

A napot posztersétával zártuk; az előre elküldött szervezetekről szóló plakátok kiállításra kerültek, melyek által a résztvevő szervezetek képviselői bemutatták diákönkormányzatukat, informális csoportjukat.

A találkozón közel 30 diákönkormányzat több mint 100 tisztségviselője jelent meg, így az általunk működtetett 5 diákönkormányzat vezetőségének néhány képviselője is.

Köszönjük a meghívást, reméljük hamarosan találkozunk, hiszen rengeteg élménnyel, új közösségek megismerédével, új kapcsolatokkal gazdagodtunk.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték