2024. április 26. (péntek) - Ervin napja van.

Ismét disputa alkalmakat tartott a HABIDISZ

Az elmúlt időszakban három alkalommal is összeült a Hajdú-Bihar vármegyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ), hogy különböző témákat megvitassanak.

Április 26-án, szerdán, május 12-én, pénteken és 16-án, kedden újabb vitaklubokat szervezett a HABIDISZ, hogy mindenféle, a fiatalokat is érintő, avagy érdeklő témákról beszélgessenek, disputáljanak.

A 26-i, első vitaklub témája a kultúra, illetve különböző művészeti ágak voltak, így elég sokrétű és színes palettát járhattak körbe a vitázások során. Többek között szóba kerültek a tetoválások, a színház és a film közötti különbségek, valamint a valóságshow-k is. Vitaformaként feltűnt az alkalmon az érvlabda is, valamint pro és kontra csoportokban kis fűszerezést is kaptak a DÖK-ös fiatalok az érvek során.

A 12-i, második vitaklub témája a szenvedélybetegségek, függőségek, addikciók volt. A téma ismertetésére és mélyebb belelátásába PPT-ken keresztül a BTESZ Szenvedélybetegek Nappali Intézményének egyik munkatársa segített, de a DÖK-ösök is többféle függőségtípust tudtak felsorolni, illetve megkülönböztetni. A vitázást kicsit személyessé - de nem személyeskedővé - tettük, ugyanis egy szituációs gyakorlat keretén belül kellett érvelniük a résztvevőknek.

A 16-i, harmadik vitaklubon Dr. Gergely Péter igazságügyi szakértő tartott érzékenyítést és előadást az eutanázia témakörében. Szóba került többek között, hogy milyen formái vannak, mely országokban legális az eutanázia, illetve az is, hogy a 18 év alattiak igénybe vehetik-e ezt. A közel két órás beszélgetés után a résztvevők kétsarkos disputa keretén belül vitázhattak az eutanázia magyarországi legalizációjának lehetőségéről.

A HABIDISZ számára fontos, hogy nehezebb, erősebb témáról is beszélgessenek, vitázzanak, hiszen mindenről van véleményük és szeretik is ezt kifejteni.

Ha te is szeretsz vitázni és felkeltette érdeklődésedet vitaklubjaink, akkor keress minket Facebook, Instagram oldalainkon.