Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2023. december 8. (péntek) - Mária napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Egy hajóban evezünk vitatábor a DIA szervezésében

2023. július 3-7. között a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület ifjúsági vezetőinek és stábtagjainak lehetősége nyílt részt venni a Demokratikus Ifjúságért Alapítvány (DIA) által szervezett nyári ifjúsági vitatáborában.

A vitatábornak idén a bakonybánki Cuha-Tábor adott helyszínt, ahová többek között a Hajdú-Bihar vármegyei Diákönkormányzatok Szövetsége (HABIDISZ), Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Diákönkormányzat (JNSZDÖK) és Miskolc Városi Diákönkormányzat (MiDÖK) fiataljai látogattak el.

A szabályok közös meghatározása és a csoportmunkákhoz való előkészülés mellett közösen nyilváníthattak véleményt, együtt tanulhattak a hibákból és fejlődhettek folyamatosan a résztvevők.

A fiatalok többek között megtanulhatták a formális vita alapjait, szabályait, formáit, és teret biztosítottak nekik arra is, hogy élesben kipróbálhassák magukat egy Karl Popper vitában, ahol megvitathatták, hogy a mai gyerekeknek többet kellene-e e játszaniuk, mint tanulniuk.
Együttes erővel kellett érvelniük izgalmas témák mellett és ellen, helyt kellett álljanak egymással szemben is a szócsatákban. A szabadban részt vehettek a diákok csoportmunkában, négysarkos- és kétpólusú vitában is.

Természetesen nem csak a vitakultúra fejlesztése kapott helyet, hanem szabadidős tevékenységként sportjátékokat játszhattak, valamint egy kirándulás alkalmával ellátogathattak a Pannonhalmi Főapátságba is, ahol két csoportban megismerkedhettek a templom érdekes szegleteivel. A beltéri programon kívül egy pataktúrával is meglepték a DÖK-ösöket a szervezők.

Az utolsó estén egy fergeteges Just Dance partyval engedték ki a gőzt és búcsúztak el egymástól a vitaprojektben résztvevők.

Köszönjük a lehetőséget a DIA-nak, reméljük jövőre is találkozhatunk veletek!

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték