Cím: 4026 Debrecen, Darabos utca 14. 6/33.
Telefon: +36 30 277 4696 minden nap 10-17 óra között
Irodáink:
4026 Debrecen, Péterfia utca 18. (Debrecen Plaza I. em.)
4400 Nyíregyháza, Bocskai utca 25.
5000 Szolnok, Ady Endre utca 28/A (Szolnok Plaza I. em.)
5300 Karcag, Városudvar 1.
E-mail: info@kozpontegyesulet.hu
2023. december 8. (péntek) - Mária napja van.Köszöntjük a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület honlapján!

Középkori Lovagi Fesztivál Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat különleges programot talált ki.

Hosszú előkészületek után végre megvalósult a Középkori Lovagi Fesztivál a Régi Magyarország Ízei Gasztrorendezvény keretein belül szeptember 10-én a Sóstói Múzeumfaluban.

A program előtt hajnal 5 órakor már neki is álltak az ételük elkészítéséhez, ami egy ínycsiklandó juhhús, vereskáposztával és kölessel volt. A programukat 10 órakor kezdték el, ahol egy hatalmas várral, egy csodaszép piaccal, egy egyszerű de nagyszerű pihenős sarokkal és egy fantasztikus kézműves sarokkal várták a kicsiket és a nagyokat egy majdnem egész napos kalandra a középkori magyarországi világban. A programon találkozhattak a gyerekek és a felnőttek középkorból kiszabadult emberekkel mint például egy királlyal, hercegnőkkel, lovagokkal, lovászokkal, boszorkánnyal és korabeli parasztokkal.

A programon volt lovagoltatás, csillámtetkó és arcfestés is a kézműves foglalkozások és az interaktív játékok mellett, amit aranytallérokkal tudtak megvásárolni a gyerekek. Mellette még játékfegyvereket, pajzsokat és lovakat is tudtak venni a tallérokból. Ezen tevékenységeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Önkormányzat támogatta pénzügyi segítséggel.

Mivel Lovagi Fesztivál volt, így elengedhetetlen volt egy lovagi torna, ahol 6 fiatal lovag mérettette meg erejét, ügyességét és harci tudásukat busás nyeremény és inpozáns rang fejében miközben a bárdok csodás dalokat játszottak.

A program végéhez közeledve a nagyszínpadon adott elő három tehetséges fiatal pár középkori dalt hatalmas sikerrel. A programot a résztvevők a visszajelzések alapján imádták és a szervezők is jól érezték magukat.

Remélhetőleg jövőre találkozunk a 2. Középkori Lovagi Fesztiválon.


A projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. A projekt tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a Tempus Közalapítvány véleményét, mely intézmények felelőssége a projektre nem terjed ki.

Ha tetszett a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat programja és nem szeretnél legközelebb lemaradni róla, akkor kövesd őket a Facebookon (Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat), Instagramon (szszbgyiok) és a Tik tokon (szszbgyiok) is.

visszaRégebbi híreink...
Jelentkezz hozzánk Te is! Nyereményjáték